Forutsetningen før kampen var greie, og det var at det kun var tre poeng som var godt nok for Flisa om de ikke skulle etablere seg i bunnen av serien. Med ny midlertidig trener på plass, har det vært mye som har skjedd i Flisa-leiren, men at det har slått ut i positiv retning er ingen som helst tvil om.

Kampen ble aldri noe fyrverkeri av en forestilling, snarere tvert i mot. Flisa hadde fokus på det defensive, og med Tore Andreas Gundersen ute var det vanskelig å finne noen som kunne holde på ballen på topp.

Bortelaget startet best, selvom det var jevnt i hele første omgang. Uten å skape noe på et godt Flisa-forsvar, kunne de skilte med å ha seks cornere i den første omgangen. Det var to lag som utjevnet hverandre godt. Men det var Flisa som skulle få en tidlig scoring.

Etter 24 minutter får Flisa hull på byllen, og det er Strahinja Latkovic som sender vertene i føringen. Et godt oppspill fra Andreas Håbakk ender hos Latkovic som drar seg inn på hjørnet av sekstenmeteren og skrur ballen rundt keeper. 

Etter dette skjer det så si ingenting sjansemessig på SolørRadioen Arena. Foruten om noen skumle dødballer, så er Lokomotiv Oslo lite farlige i spill og det som kommer rydder dagens Flisagutt, Andreas Smedplass opp. 

Nervepirrende andreomgang

I pausen var nok fokuset til Flisa å demme opp om venstresiden og ikke slippe til så mange dødballer i form av frispark og cornere - men det tok bare tretti sekunder før bortelaget noterte seg for en ny corner, men uten resultat. 

I den kommende halvtimen av kampen blir Flisa presset lovlig langt tilbake i banen, og hjemmelaget kan prise seg lykkelig for at Oslolaget ikke scoret en og to ganger. 

Det var lett å se at Flisa ikke var veldig interesserte i å angripe i denne perioden, og det gjorde de klokt i. For det siste kvarteret var det lite som gikk på skinner Lokomotiv Oslo, og de klarte aldri å sette opp dampen. I steden for å se ut som et lokomotiv så de mer ut som et sliten godstog som mer eller mindre var ferdige for dagen. 

På overtid kunne Simen Stølen åpne målkontoen for Flisa Fotball og kontre inn 2-0 helt på tampen. 

Alt i alt kunne kampen vippet begge veier, men med ny trener var det også en klok inngang til kampen i Gundersens fravær på topp. At dette var en taktisk triumf for Kristen Ommang Engen på Flisabenken var det liten tvil om.

Sistenevnte var naturligvis en fornøyd herremann etter at dommeren hadde blåst i fløyta:

- Det er godt å vinne sånne kamper. Planen var at vi skulle presse de høyt første ti minuttene, men dette klarte vi ikke helt og det kunne fort ha straffet seg bakover. Vi sliter litt på venstresiden i forsvar, men det er fordi de ligger i en 3-4-3 formasjon og de kommer ofte med to og tre på kantene. Vi klarer å forsvare oss godt, og det blir mye innlegg men debutant Numan Özdemir gir oss en ny dimensjon i forsvar. 

På spørsmål om framtida videre for han selv, om det blir som trener eller spiller er åpen for å ta jobben videre, men det må klaffe med skole i Oslo.

- Så klart det er interessant, men det må klaffe med skole og at jeg bor i Oslo. Vi bør få en avklaring på mandag eller tirsdag, sier en fornøyd Ommang Engen. 


Kamp slutt. Flisa vinner 2-0 etter en solid andreomgang. Kampen kunne vippet begge veier, men Flisa jobber og sliter og får sesongens første poeng mot et hardkjempende bortelag.

90 + 3 min: Mååååål! Flisa kontrer inn 2-0 og det er Simen Stølen som åpner målkontoen i serien. 

90 min: Vi er inne på overtid og det er igjen to minutter tillegg.

89 min: Eventyrlig mulighet for Flisa. Andreas Håbakk er fri på bakre og smeller ballen i tverrligger. 

88 min: Dagens Flisagutt er Flisa-keeper Andreas Smedplass - fullt fortjent.

87 min: Bortelaget har ikke skapt noe som helst siste kvarteret og Flisa har bedre kontroll nå enn tidligere i omgangen. Nå handler alt om å få ballen vekk og holde unna. 

85 min: Lokomotiv Oslo flytter frem Lars Toft som spiss og spiller med tre bak. Bortelaget vinner sin niende corner. Gerson stanger ballen ut.

84 min: Stor Flisa-mulighet. Bortelaget tømmer og Flisa kontrer. Rene Eriksen kommer seg til tjue meter men ballen går utenfor.

82 min: Mergim Thaqi får gult kort etter en felling på midtbanen.

81 min: Oscar Hatten Engerbakk erstatter Ole Kristian Myhre på høyrebacken.

80 min: Ole Kristian Myhre ser ut til å slite veldig med en skade, og det spørs om han fullfører denne kampen.

77 min: Mye Smedplass her nå. Redder godt etter et bra plassert skudd fra motstander. 

75 min: Andreas Smedplass får gult kort for drøying av tid. Merkelig avgjørelse fra dommer.

74 min: Med et drøyt kvarter igjen må Flisa opp i ringa om de skal få tre poeng her. 

73 min: Spillerbytte Flisa. Mergim Thaqi erstatter som spådd  Latkovic og legger seg på topp. 

71 min: ENORM mulighet Lokomotiv Oslo. Et innlegg blir slått på en umarkert spiller som står på fem meter. Klarer på utrolig vis å heade utenfor. Kampens største mulighet.

70: Corner til bortelaget idet Flisa ser ut til å gjøre sitt første bytte. Smedplass plukker nok en gang ballen.

67 min: Skummelt dobbeltsjanse for Flisa. Først et frispark som blir klarert såvidt, før Nordnes får lagt inn på nytt til Håbakk som er fri på bakre. Forsvaret kommer såvidt først på og får frispark i etterdønningene av angrepet.

65 min: Ole Kristian Myhre har følt på en skade siste kvarteret og Engerbakk er sendt i intensiv oppvarming.

63 min: Didrik Storskogen sender frisparket i tverrligger og over. Men kan se ut til at Andreas Smedplass har grei kontroll.

63 min: Bortelaget får frispark fra 22 meter. Skummel posisjon.

62 min: Flisa har ikke foretatt seg noe fra benken enda, men det spørs om kampen skriker etter en Mergim Thaqi her. Flisa trenger noen som kan holde på ballen siste halvtimen. Undertegnede spår at han er førstemann inn. 

62 min: Simen Nordnes skyter rett i muren, og bortelaget kontrer. Simen Stølen er rutinert og feller spilleren på vei fram og får fortjent det gule kortet. Bortelaget foretar kampens første spillerbytte.

61 min: Flisa vinner et frispark på 20 meter midt på mål. Elverumgutt Lars Toft hos bortelaget er synderen, og ikke enig i dommerens avgjørelse.

60 min: Andreas Håbakk med et fint driv på venstrekanten, men går seg fast til slutt. Mangler litt spillemuligheter på topp Flisa i kjølvannet av at Tore Andreas Gundersen ikke er med i dagens kamp.

55 min: Ole Kristian Myhre ser ut til å skli på et bananskall på høyresiden og Flisa vinner et frispark høyt i banen.

53 min: Kamputviklingen i andre omgang er relativt lik den første omgangen. Flisa kontrollerer, mens bortelaget kun skaper noe på dødball. Debutant Numan Özdemir har vært solid for hjemmelaget. 

48 min: Flisa fortsetter å slite på venstre siden i forsvar. Bare en dårlig touch gjør at ikke bortelaget er alene igjennom. Kan legge til at høyrekant hos Lokomotiv Oslo har spilt en meget god kamp.

46 min: Bortelaget rett i angrep og skaffer sin sjuende corner for dagen. Flisa renser unna.

Andre omgang er i gang.

PAUSE: Flisa leder 1-0 og har hatt god kontroll første halvtimen. Etter dette tok bortelaget mer over, og nærmer seg scoring uten at de har skapt de store mulighetene. Flisa sliter fremover i banen, men med fokus på det defensive så kan det hende det er endel av planen. 

45 min: Skummelt frispark bortelaget. Ender på bakre stolpe og avslutningen går over mål. 

42 min: Nærmer seg pause. Fremover har Flisa vært tafatte og ikke skapt noe som helst utenom målet. Bortelaget sliter med å bryte igjennom, men nærmer seg. Vi er nærmere 1-1 enn 2-0 for øyeblikket.

38 min: Frispark Lokomotiv Oslo fra 20 meter. Smedplass må gi retur, men rydder greit opp etter seg. 

36 min: Ny corner for bortelaget. Smedplass ute og plukker ballen som det skulle vært epler på sen-sommeren.

35 min: I underkant av ti minutter igjen til pause. Flisa har stålkontroll på det som foregår utpå her nå.

30 min: Kampen fortsetter i det samme løpet. Virker som om Flisa har fokus det defensive, men det er ikke ikke mye som skjer her akkurat nå. Bortelaget har hatt seks cornere, men skapt lite. Flisa har vært effektive og satt den ene muligheten i mål.

For en drømmestart for Kristen Ommang Engen på Flisa-benken. Han leder Flisa i dag etter at Patrick Holtet er ferdig som trener. Saken kan du lese først her

25 min: Corner til bortelaget. Header farlig via en Flisaspiller til ny corner.

24 min: MÅÅÅÅÅL! 1-0 Flisa. Strahinja Latkovic får ballen på hjørnet på 16-meteren, drar seg inn i banen og skrur ballen i motsatt hjørne. Flott scoring fra hjemmelaget.

22 min: Skummel mulighet for bortelaget. Kantspiller drar seg forbi Rusten Thoresen på backen og kan slå inn upresset, men debutant Numan Øzdemir klarerer til corner. Corner blir etterhvert avsluttet over mål.

21 min: Flisa-corner. Men det ender i ingenting. 

20 min: Vi nærmer oss tjue minutter spilt og Andreas Hårskjold i buret til bortelaget har fortsatt ikke rørt ballen.

15 min: Corner-bonanza for bortelaget. Flere cornere på rad, men de skaper fint lite for Smedplass i Flisa-buret.

7 min: Ikke mye som skjer i finværet på Flisa. To godt organiserte lag, som har fokuset på det defensive.

3 min: Bortelaget har kommet godt i gang og får en corner. Men denne stanges ut at Gerson i Flisaforsvaret. 

1 min: Kampen er i gang.

Numan Özdemir debuterer fra start i dag i midtforsvaret for Flisa.

Flisa stiller med følgende 11er: Andreas Smedplass - Bjørn Erik Krogh, Numan Özdemir, Ole Kristian Myhre, Einar Rusten - Erlend Karlsen, Simen Nordnes, Stahinja Latkovic, Rene Eriksen - Andreas Håbakk, Simen Stølen. 

Innbyttere: Anders Helland Flismyren, Oskar Hatten Engerbakk, Mergim Thaqi, Selmer Lande, Fredrik Tokstad, Andreas Lundgren.