• PUSSET OPP: Alle hyttene er pusset opp og nå holder Lisbet Frisendal på med runde nummer to med oppussing.
  • NÆRMER SEG ÅPNING: Lisbet Frisendal ser fram til at snøen forsvinner og åpning av Støa camping i mai.

Liv og Osvald Støen drev Støa camping i over 50 år, før Frisendal overtok og åpnet i mai 2015. 

- Det er fortsatt mange faste gjester her fra før vi overtok, men det har også kommet til mange nye og yngre gjester. Gjennomsnittsalderen på gjestene var veldig høy, men den har gått en del ned nå. Vi har gjester fra rundt 30 til 80 år, og håper det kommer 4-5 nye faste gjester til sommeren.  Campingen ligger jo så flott til helt nede ved Glomma, sier Frisendal. 

Det er gjort mye arbeid over hele campingplassen siden de overtok. 

- Vi har lagd flere plattinger, så kommer det noen som ikke er så «handy» - får de kjøpt den for materialkostnaden.  Vi prøver å være så behjelpelige vi kan! Det er både Glomma og campingplassen i seg selv som trekker folk til Støa camping. Det er en helt fantastisk solnedgang her, mange tar bilder av den og mange sitter og fisker i solnedgangen – det er helt utrolig flott, forteller hun. 

Geir Arne Lervik jobber offshore i oljenæringa og er mye borte i jobbsammenheng, dermed driver Lisbet stort sett Støa Camping på egenhånd.

- Det er mer enn nok å gjøre her, men det er ikke alt jeg får gjort alene. Nå er jeg akkurat ikke redd for å prøve ting jeg ikke har gjort før, det «umulige tar bare litt lenger tid». Skal du ansette noen, skal du tjene ganske mye penger før det lønner seg. Der er vi ikke helt i dag, men jeg håper jo at vi kommer dit snart, sier Frisendal. 

Campingen består av 19 hytter, og de holder fortsatt på med oppussing. 

- Noen er allerede ferdig pusset opp, og vi holder på med runde nummer to nå. Alle hyttene som er på framsida, har også fått terrasse med fin utsikt til Glomma. Vi har også lagt opp ny strøm på hele anlegget, så nå har de faste kundene 16 ampere. Det var heller ingen belysning på campingplassen før vi overtok, så det har vi også ordnet med. Vi har også tilrettelagt bedre for bobiler på plassen ned mot elva. Sanitæranlegget er oppgradert og jeg har ikke begrep på hvor mye maling vi har brukt! smiler Frisendal. 

Tidligere var det eget svømmebasseng på campingen også, men dette er fylt igjen. 

- Vi bygger nå tak over det gamle svømmebassenget og bygger danseplattingen innunder taket. Vi var i dialog med kommunen om et eventuelt samarbeid om bassenget, men det ble det ikke noe av. Nå er det altså fylt igjen og skal brukes som fundament for tak og danseplatting. Det blir også fint å kunne lagre ting under tak på vinterstid, nå står det ting litt over alt på campingen, forteller hun. 

I fjor ble det også ordnet med bar, uterestaurant og gatekjøkken. 

- Vi hadde noen arrangementer her i fjor og da var det servering, ettersom det er et lukket område. Vi må se an hvordan det blir i år i forhold til bemanning, det er også litt avhengig av når Geir Arne er hjemme fra jobb.  Vi har satset ganske mye fram til nå, men det er ikke enkelt å være «liten» på et slikt sted. Når campingen åpner i mai, så bruker jeg all min tid på gjestene, sier Lisbet Frisendal.