• EN OPPLEVELSE: Rannveig Ervik (til venstre) i Windjammer oppfordrer særlig jenter til å søke seg inn. Linn Elise Dahl angrer ikke på oppholdene ombord.

Snart setter S.S. Christian Radich seil igjen, og tiden er inne for å søke om plass. Totalt er det plass til 48 personer ombord, og programmet er tilrettelagt for unge mennesker mellom 16 og 25 år som vil få en opplevelse de sent vil glemme.

Linn Elise Dahl fra Åsnes har vært med på det såkalte Windjammer-prosjektet tidligere, og er klar for å mønstre igjen med nye oppgaver.

- Å være med på S.S. Christian Radich var helt fantastisk. På båt fikk jeg en helt ny hverdag, jeg fikk møte helt nye folk og et samhold som var helt unikt. Dette var en opplevelse jeg anbefaler alle ungdom å søke plass til, sier Dahl fra Åsnes.

Starter i september

Den neste runden med Windjammer-prosjektet starter i september. Rannveig Ervik forteller at de søker spesielt etter jenter denne gangen.

- Vi har jo en del jenter som har søkt, men også veldig mange gutter. Vi vil spre det glade budskap om at dette er veldig artig også for jenter, sier Ervik.

Ombord får jenter og gutter teste seg på helt andre områder. En får mestringsfølelse av å være ombord.

En måned til sjøs

- Årets opplegg starter med samling i Oslo i slutten av september. Her skal folk finne ut hvem dem er, og hvordan de fungerer i en gruppe. Etter samlinga reiser vi til sjøs en måned. Turen går til Malaga og Azorene. Undervegs kan det også bli noen stopp, sier Ervik.

Linn Elise har vokst mye på opplevelsen ombord.

- Jeg hadde en tøff og vanskelig barndom, og ville komme meg ut av bygda for å oppleve noe nytt. Ombord går alt på tid, og det var mye å lære. Men det var også mye tid til å ha det moro mellom vaktene, smiler Dahl.