• 50 ÅR SIDEN: Rune Lerudsmoen har invitert Lill Ingmars tilbake til Våler kommunelokale, 50 år etter forrige konsert. Overskuddet fra konserten går til Blåenga og Butjernet.

Rune Lerudsmoen glemmer aldri konserten med Lill Ingmars ved Våler kommunelokale i 1967. Låta «Molly» har klistret seg på hjernen, og nå gleder Lerudsmoen seg til å høre låta på nytt samme sted som han hørte den første gang.

For lørdag 8. april kommer nemlig Lill Ingmars tilbake til Våler, og Rud Vel står som arrangør i samarbeid med Nabo'n. Lerudsmoen har tatt initiativet til konserten, og overskuddet skal gå tilbake til hans fanesak nummer én. Nemlig Blåenga og Butjernet.

- Det var over 1.000 besøkende på konserten i 1967. Det er nesten ikke mulig å skjønne hvordan det var plass til alle. Men det gikk da. Nå er målet mitt 200 besøkende, sier Lerudsmoen.

Ettersom mange av bandmedlemmene i Lill Ingmars begynner å bli godt voksne spiller de ikke til dans på samme måte som før. Derfor starter konserten klokka 19.00. Men det blir en helaften likevel.

- Etter deres konsert skal vi servere lapskaus fra Nabo'n, og det blir litt loddsalg og mimring. Så er det Alan Johansen som spiller opp til dans og ut i de sene timer, sier Lerudsmoen.

På kjærestejakt

Blant de over 1.000 som var med på konserten i 1967 var det mange kjærester. Nå håper Lerudsmoen at disse kjæresteparene vender tilbake. Det venter en overraskelse til de. En ekstra overraskelse har Lerudsmoen til de som ble kjærester på konserten, og holder ut enda.

- De som ble kjærester i Våler kommunelokale under denne konserten i 1967 skal vi spandere en middag på hos Nabo'n. Andre kjærestepar som var der skal få signert CD av Lill Ingmars, sier Lerudsmoen.

Billetter er lagt ut for salg hos Circle K Flisa, Circle K Elverum og Brødrene Smedstuen i Våler. Nå håper Lerudsmoen at forhåndssalget blir bra, og at festen leverer et pent overskudd tilbake til nærmiljøet.

- Ved Butjernet, ved foten av Blåenga, er det utrolig flott. Når du kommer dit er du helt borte fra hele verden, og plassen passer alle. Enten de sitter i barnevogn eller har rullator. Overskuddet skal brukes til å ruste opp området med blant annet en gapahuk, sier Lerudsmoen.