• TEORI: Deltagerne får også en teoridel på hver trening, Jo Inge Breisjøberg er instruktør.

Teoridelen er ikke obligatorisk, men Åslia skytterlag bruker uansett opplegget fra «Det frivillige Skyttervesen» (DFS). 

- Skyteskolen følger det foreslåtte opplegget fra DFS og tar utgangspunkt i teori og ulike øvelser som gjennomføres på standplass. Det blir 5 kvelder med teori og både Jo Inge Breisjøberg og jeg er utdannet instruktører. Det blir litt teori og litt skyting hver kveld, og det er med så mange at vi må dele gruppa opp i to! Det er 10 skiver og vi har med 12 unger på skyteskolen, så det er jo et luksusproblem, smiler Aaslie. 

- like mange jenter som gutter

Deltagerne på skyteskolen er mellom 8 og 11 år og det er like mange jenter som gutter som er med. 

- Det er vel 6-7 år siden sist vi gjennomførte skyteskole, så nå var det på tide igjen. Ungene som er med kommer fra hele distriktet. Her er det åpent for alle og det spiller ingen rolle hvilken klubb du tilhører. Det er fortsatt mulig å bli med, men da ikke på selve skyteskolen - men du er velkommen til å komme å skyte og du kan også få individuell opplæring. Avslutningen blir en dag ute med feltskyting på bane i Åslia i april en gang, forteller instruktørene. 

Våpen får deltagerne lånt, så det er ingen stor kostnad for å være med. 

- Det er flere skytterlag som samarbeider om skytterhallen og vi kan låne våpen av de også. Det koster 20 kroner på vanlige treninger for å låne våpen og patroner. Det bør være en kostnad de fleste har råd til! Skal du kjøpe eget, må du nok opp i nærmere 20.000 kroner for nytt våpen. Vi skyter kaliber 22 rifle, eller salong som mange kaller det. Her kan du skyte 10 meter luft, 15 meter miniatyr og 15 meter pistol, mens for vår del skyter vi på 10 meter og du kan skyte på 50 meter. Både Åslia skytterlag, Åslia miniatyrskytterlag, Åsnes skytterlag, Våler skytterlag og Namnå pistolklubb samarbeider i skytterhallen, forteller Breisjøberg. 

- skyter på helt like premisser

Instruktørene synes det er ekstra moro at det er med så mange jenter på skyteskolen.

- Ja og de gjør det like bra som gutta og skyter på helt like premisser. Unge og gamle skyter også på helt like premisser, selv om de skyter i forskjellige klasser selvsagt. Interessen for skyting er ganske stabil, men vi skulle gjerne sett at flere ville være med. Det blir jo færre og færre unger som har flere og flere tilbud, sier Aaslie og Breisjøberg.