• BRA START: Det var 10 lokale bedrifter med på den første samlingen som Innovasjon Norge og Grue kommune sto bak.

Torsdag var det kursdag i Grue rådhus for det private næringslivet. 10 bedrifter hadde meldt seg på den første runden med kurs som Innovasjon Norge og Grue kommune samarbeider om.

- Målet er at bedriftene skal få nye ideer, bli inspirert og motivert, og å se muligheter inn i fremtiden, sier Grue-ordfører Wenche Huser Sund.

Samtidig som kursdagene er lærerike får også de lokale bedriftene mulighet til å snakke mer mellom seg.

- Her bygger vi nettverk mellom de lokale bedriftene som også kan bli viktige i tiden som kommer, sier Huser Sund.

En gammel idé

Ideen om å arrangere egne kursdager for det lokale næringslivet fikk Huser Sund for tre år siden. Da var det næringslivskonferansen «Vekst og verdiskapning» som ga Huser Sund noen ideer.

- Jeg er veldig opptatt næringsutvikling og det å skape arbeidsplasser. Jeg vet også at de fleste har så mye å gjøre at de ikke har tid til å reise utabigds. Derfor hadde jeg en idé om å lage et kurs som er skreddersydd for de lokale bedriftene, sier Huser Sund.

Hun er veldig fornøyd med at 10 bedrifter kom på den første runden. De hadde et mål mellom 8 og 12 bedrifter, og midt på treet er mer enn bra nok.

Individuell OPPFØLGING

- På kursdagene lærer bedriftene mer om markedsføring, salg, sosiale medier og hvordan tenke vekst for å nevne noe. I tillegg legge det opp til 15 timers individuell oppfølging pr. bedrift, sier Huser Sund.

Selv er hun med på kursdagene for å sørge for at deltakerne får mat og drikke, og følger samtidig med på om dagene gir det ordføreren håper.

- Blir det flere arbeidsplasser? Skapes det større verdier? Hadde jeg fått til skulle alle som drev næring i Grue fått tilbud om dette opplegget. Næringsutvikling er noe vi skal satse videre på i Grue fremover, sier Huser Sund.