Nymoen Bilpleie har inngått avtale med Flissundet Motorservice om leie av hall til vasking av biler. I tillegg har Lars Erik Nymoen nå fått veiledning av Solør Næringshage, og etablert et selskap som skal stå for driften.

- Jeg har drevet med bilvask en stund allerede på hobbybasis, men det er først nå jeg har etablert selskap og er klar for å satse skikkelig. Det er interessant å se hvordan bilene blir etter vask og polering. For mange biler er det virkelig stor forandring, sier Nymoen.

Samarbeidet med Flissundet Motorservice styrker begge parter. For Flissundet Motorservice kan de nå tilby en totalpakke til kundene med vask og polering, og for Nymoen Bilpleie er det et større tilsig av kunder nå enn tidligere.

- En personlig bilvask er noe annet enn vask i en vaskehall. Jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger fra kundene, og de er fornøyde med jobben jeg gjør. Det er artig, sier Nymoen.

Til daglig har han full jobb hos Forestia, men han håper at Nymoen Bilpleie på sikt skal få nok jobber til at han kan satse videre i egen virksomhet.

Har ikke hatt kompetansen

Roger Bjørneseth hos Flissundet Motorservice er fornøyd med samarbeidet som har kommet i gang.

- Det er helt supert at folk kan komme hit å få vasket og polert bilene sine. Vi har ikke hatt denne kompetansen selv, og da Lars Erik spurte om å få leie lokaler hos oss var vi ikke i tvil. Dette var en god sak, mener Bjørneseth.

Allerede har han fått mange gode tilbakemeldinger, og i den daglige verksteddriften ser han mange møkkete biler.

- Absolutt. Vinterstid er det viktig å få av salget, og folk blir stadig flinkere til og ta vare på bilene sine. Lakk- og saltskader kan bli dyrt, og derfor er regelmessig vask viktig, sier Bjørneseth.

Anette Strand Sletmoen i Solør Næringshage liker at Lars Erik har tatt steget og etablert egen virksomhet.

- Dette er én av de 30 sakene vi har jobbet med siden 1. september. Lars Erik har kommet lengst så langt. På nyåret blir det ny runde med etablererskole, og alle som ønsker å lære mer om og drive egen virksomhet kan ta kontakt med oss, sier Sletmoen.