• FRA JESSHEIM: Elin Vatnar Nilsen kommer fra Jessheim, men lanserer boka i Hof.

Konditoren bak bakebloggen krem.no, Elin Vatnar Nilsen, ga i fjor ut sin første bakebok, «Alle kan bake». Fredag klokka 17.30 lanseres oppfølgeren i Hof samfunnshus, og det er med god hjelp av søsteren Hilde Vatnar Olsen.

- Det blir kakefest på Hof samfunnshus! Her skal vi hylle Ivar Bakke for den bragden han gjorde med bronse i VM, og vi skal lansere boka til søsteren min. Jeg er veldig stolt over at hun vil lansere denne boka i Hof, og at vi kan slå et slag for bakingen i Solør. Vi er heldige som har så mye gode bakevarer her, sier Hilde Vatnar Olsen.

60 oppskrifter

Hilde og søsteren har vokst opp i et konditori, og det var ikke vanskelig å få Elin fra Jessheim til Hof for å lansere boka. «Desserter» er en bok med over 60 oppskrifter på forskjellige desserter. Både klassikere, hverdagsdesserter, juledesserter, is og kaker, samt nye restaurantfavoritter.

- Elin skriver veldig enkelt. Slik kan alle lage disse dessertene som står i boka. Hun vil også ta med seg smaksprøver til lanseringen på fredag, sier Hilde.

I forbindelse med lanseringen skal hun bokbade søsteren. Hun lover bilder og fortellinger fra oppveksten i familiebakeriet Jessheim Hjemmebakeri.

Ivar Bakke kan mer enn å bake gode brød og bakervarer, og bidrar med sang under arrangementet.

- Goodie bags

- De første 100 som kommer får goodie bags. Her kan jeg blant annet røpe at det er med litt vareprøver, og andre godsaker. Det kan være smart å komme tidlig, sier Hilde.

- Tror du denne boka vil selge like bra som den forrige?

- Ja, det tror jeg faktisk. Slik bøker skrevet av fagpersoner på en enkel måte gjør at det er forståelig. Det er mange slike bøker i omløp, men denne typen har solgt veldig godt før, sier Hilde.

De som vil kjøpe boka, eller den forrige, får selvsagt mulighet til det fredag. Norli Flisa blir med på arrangementet, og står for salget av boka her.

Elin Vatnar Nilsen selger og signerer både «Alle kan bake» og den nye boken «Desserter», og sier det er lov å ta med bøker kjøpt tidligere også dersom noen ønsker en autograf. Arrangementet er gratis.