• KOMMER SNART: Klærne med Spelloppmakers logo kommer for salg før jul, og det er to ulike T-skjortevarianter og én genservariant som lanseres.

Skitt Solør har befestet sin posisjon med lokale Solør-klær, og bidrar helt klart positivt i omdømmebyggingen for Solør. Slagordet har vært «Vi gir deg Solør på brøstet», og snart gir de deg også Spelloppmaker på brøstet.

- Vi har et tilsvarende samarbeid med Rævkroklosjen som fungerer veldig bra, og her selger vi deres produkter. Nå gleder vi oss til å sette i gang pressa for å lage Spelloppmaker-produkter, sier Thomas Meiningen i Skitt Solør.

Også gjengen i Spelloppmaker gleder seg til å se klærne på markedet.

- En egen kleskolleksjon var det neste steget å ta. Vi føler at vi har fått etablert oss litt nå, og er klare for å selge T-skjorter i god Contrazt-stil, sier Berg Enger.

Håper etterspørselen kommer

Noen stor etterspørsel har det ikke vært, men nå som klærne snart er på markedet håper de to at denne skal komme.

- Vi setter stor pris på at Spelloppmaker tok kontakt. Vi liker musikken deres og synes det dem gjør er bra. At de vil samarbeide med oss er stas, sier Meiningen.

Skitt Solør er definitivt Solør-patrioter, og det er også Spelloppmaker selv om deler av besetningen kommer fra Elverum.

- Dette handler om å hjelpe hverandre og å bygge hverandre opp. Begge er lokale og vil støtte opp om lokal kultur, og derfor synes vi dette var en fin ting å gjøre. I stedet for å bruke proffe folk i Oslo som vet hva dem driver med, ler Berg Enger.

I første omgang dreier det seg om to T-skjortevarianter med ulike trykk, og for begge kjønn. I tillegg lages det en genser. Klærne skal i første omgang selges via nettsidene til Skitt Solør.

- Det er veldig enkelt for alle parter, men vi kommer også til å ha med oss klær rundt for de som vil kjøpe på konsert, sier Berg Enger.

Noen store ambisjoner om å tjene penger på klærne har Berg Enger ikke, men ser god markedsføringsverdi i klærne som blir solgt.

- Klærne er bestilt, og vi kjører i gang pressa slik at dem er ferdige til jul. Dette er en manuell jobb som skal gjøres, og klærne lages med kjærlighet, sier Meiningen.