Nå er det bare timer igjen til Olle Jönsson og resten av Lasse Stefanz står på scenen i teltet ved Skansen grendehus. Opprinnelig var det velforeningen som hadde booket inn bandet, men da de er bundet opp med masse ressurser til Helt Ville Dager helga etter måtte de kaste inn håndklet. Da valgte Monika Holt, Bjørn Håkon Lande, Mona Lisa Neser og Odd Jarle Neser å ta over.

- Nå gleder vi oss veldig. Dette skal være en fest du sent vil glemme om du kommer, og om du velger å bli hjemme vil du angre, smiler Mona Lisa Neser.

For festen byr på mye mer enn dans med Lasse Stefanz. Allerede klokka 18.00 starter oppvarmingen med det nye bandet Habasusen, og her loves det ekte Rørosmart’n-stemning med drikkeviser og gammaldans.

- Det er fire gutter som spiller torader og som har med seg en kar på bass. Vi skal lage til bål, og lage skikkelig koselig stemning. Vi skal kjøre ut sofaer, og gjøre dette til en hjemmetrivelig fest. Nå skal vi tilbake til den tiden hvor alle dro på fest, smiler Neser.

Og om alle drar på fest blir det et pent overskudd ut av det. Deler av det skal gå tilbake til barn og unge i bygda. Det er de fire arrangørene veldig opptatt av.

- Vi skal ta en runde og finne ut hva de unge ønsker seg. Er det et skumparty, badeplattform ved Baksjøen, eller en stor trampoline? De unge skal selv få bestemme hva pengene skal gå til, sier Neser.

Hvor mye penger det er snakk om kommer helt an på hvor mange som møter opp på Skansen 18. mai. De fire arrangørene har en hel dugnadsgjeng på plass, og for eksempel skal Grilldressgjengen sørge for serveringen i baren. I tillegg vil det bli et show klokka 20.00, men av hvem er hemmelig ennå.

- Det kommer vi til å avsløre i russetoget 17. mai. Nå håper vi bare at mange tar turen til Skansen. De som vil komme med campingvogn har mulighet til det. Her blir det en fest med god stemning, og den passer for alle mellom 18 og 100 år, smiler Neser.