• FORNØYD: Tove Lisbeth Finstad er leder i Åsnes JFF, og er glad for at så mange ble med på fiskekvelden på Færder.

Beboerne på Hovelsåsen asylmottak satte stor pris på initiativet til Åsnes Jakt- og Fiskeforening. Onsdag kveld arrangerte de fiskekveld ved Færder, og rundt 15 asylsøkere møtte opp for en annerledes dag ute.

- Vi har også tidligere vært i kontakt med Hovelsåsen. De kunne tenke seg å prøve og fiske litt, og kanskje få litt hjelp med fiskeutstyr og råd og tips. Derfor gjør vi dette nå, sier Tove Lisbeth Finstad, som er leder i Åsnes JFF.

Grilling og natursti

I tillegg til fiske ble det lagt opp til en koselig grillplass, og en liten natursti hvor flyktningene kunne lære om dyrene som bor i norsk natur.

- De fleste som er her i dag har fisket før, men da mest i havet. Ferskvannsfiske er nytt for mange, og det er litt andre fisk de kan få på kroken her enn der de kommer fra, sier Finstad.

Flyktningene som var med på fiskekvelden kom fra ulike steder i Afrika og Asia, og var lite vant til ferskvannsfiske.

- Dette er veldig positivt, og vi kan kanskje gi dem et lite kick til å være mer ute. Her kan de drive med fiske og friluftslivet generelt, og ta del i den norske kulturen å bruke naturen til friske og friluftsliv, sier Finstad.

Hun er ikke i tvil om at dagene kan bli lange på flyktningmottaket, og er glad for å kunne bidra til en annerledes dag ute.

- At såpass mange kom i dag er vi fornøyd med, og dette er helt klart et bra tiltak for dem, sier Finstad.

NJFF Hedmark har hatt et tilsvarende opplegg i Moelv tidligere, men Åsnes JFF har ikke arrangert slike fiskekvelder for asylsøkere før.

Fisket mye i Marokko

Sam Daud komme fra Marokko og har bodd i Norge siden 2003. Han har også fisket litt før onsdagens fiskekveld. I 13 år har han blitt sendt rundt i asylmottaksystemet, og han innrømmer at det kan bli lange dager.

- Det er fint å få være med på en slik fiskekveld. Det er en bra sport, og jeg har fisket mye i havet før, sier Daud.

Hjemme i Marokko fisket han mye, i Norge har det blitt lite av det så langt. Daud forteller at de andre på Hovelsåsen setter pris på tilbudet fra Åsnes JFF.

- De kommer og fisker, og setter pris på å være velkommen her, sier Daud.