• MÅLET ER GULL: Når Motorsag-VM kommer til Norge i 2018 har Ole Harald Løvenskiold Kveseth ambisjoner om å ta gull.

Over 100 utøvere fra 27 land var i helga samlet i Wisla, Polen, for verdensmesterskap i motorsag.

Fra det norske landslaget deltok Sivert Lindstad (17) i U24-klassen og Ole Harald Løvenskiold Kveseth, Ole Jørgen Sigvartsen og Øystein Koht-Norbye i seniorklassen.

Kveseth kunne ta med seg både bronse- og sølvmedalje hjem til Kirkenær, mens Lindstad fra Vang ble dobbel bronsevinner. Han er tidligere verdensmester i U24, og er fornøyd med å ha skjært seg til sølv i presisjonskapping og bronse i kjedeskift og sverdsnuing.

- Når totalen røyk på felleøvelsen var det hvert fall godt å kunne få med seg to medaljer. Det er ingen selvfølge når det er så jevnt i toppen. Man kan selvfølgelig tenke at 1 millimeter bedre ville gitt gull, men samtidig ville 1 millimeter dårligere gitt 4.plass, så da må man være fornøyd, sier Kveseth.

I Norge neste gang

Uttaket til det norske landslaget skjedde tidligere i år, og laget har hatt jevnlige treninger fram mot verdensmesterskapet. Verdensmesterskapet i motorsag arrangeres annethvert år. I 2018 skal det arrangeres i Norge, med Norges Bygdeungdomslag som arrangør.

- Drømmen er selvfølgelig gull på hjemmebane, både individuelt og som lag. Målet er å være fornøyd med alle fem øvelser, og for å få til det må grunnlaget legges fra i dag. Men man merker under VM at det er noen spesielle følelser som kommer under konkurransen, og det er de det er vanskelig å forberede seg på, sier sølvvinneren, sier Kveseth.