Å redusere seniortrafikantenes risiko for ulykker og skader er hovedhensikten med senior trafikkurset som arrangeres på NAF Trafikksenter Vålerbanen tirsdag 13. og tirsdag 20. september.

- Vi har fått mange henvendelser fra folk som har lyst til å få litt oppfriskning. Det har skjedd mye med trafikken, biler og regelverk siden mange tok førerkortet. Særlig de som ikke kjører forferdelig mye føler at de trenger litt oppfriskning, sier Thor Grønnerud.

Kurset er ikke lovpålagt, og det er frivillig å være med. Opplegget ble dratt i gang for et par år siden, og der fordi mange NAF-medlemmer ønsket et slikt kurs. Kurset nå går over to dager.

- Nå treffer vi sjåfører som har hatt førerkortet i mange mange år. Det og utnytte de erfaringene og drøfte deres kunnskap gjennom årene blir en viktig del av kurset. Vi er tre pensjonister som driver dette, og blant annet en tidligere sjåførerlærer, sier Grønnerud.

Lite trikk og bane i Solør

For oss som bor landlig til er vi helt avhengige av bilen, og derfor er det viktig at de eldre føler seg trygg på egen kjøring så lenge som mulig.

- Det er viktig at folk blir med på dette. Vi bor i et område hvor vi for eksempel skal i butikken eller hente barnebarn, og vi er avhengig av bil. Trikk og bane finnes ikke, og offentlig transport generelt er vanskelig. Derfor er bilen viktig for mange, sier Grønnerud.

Sist det ble arrangert kurs var yngstemann 61 år, og den eldste var 89 år. Påmeldingsfristen til kurset nå er fredag 9. september. De som ønsker å melde seg på tar kontakt på telefon 905 28 915.