UKM var opprinnelig en forkortelse for «ungdommens kulturmønstring». Forkortelsen er fortsatt den samme, men betydningen er endret til «ung kultur møtes».

- UKM er gratis for alle som skal være med, og vi tar imot alle som er i aldrene 10-20 år. Du må bo eller være i fra Grue kommune, sier Eva Vermundsberget.

UKM i Grue skal gå over to dager, fredag og lørdag. På fredagen etter skola starter de opp med workshops, og avsluttes på morgen lørdag. Det blir show og utstilling klokken 15.00 på lørdag.

- Man kan melde seg på med valgfritt innslag innen sang, dans, akrobatikk, diktlesning, stand-up eller stille ut bilde eller kunst. I tillegg til dette er det spennende workshops, hvor vi allerede har fått 40 påmeldte, sier Vermundsberget.

Workshop går ut på at du får et lite kurs innen et bestemt tema, du får også utføre diverse oppgaver. 

- I år har noen workshoper som er nye, som for eksempel elektronisk musikk. Da lærer man seg å lage musikk på datamaskinen. Men vi har også workshoper som var hadde i fjor, for eksempel filming og sang. 

Påmelding skjer i kontakt med Eva Vermundsberget, eller på ukm.no/grue. Påmeldingsfristen er fleksibel, om man treninger ikke melde seg på å opptre før lørdag 20. januar.