- Tidligere hadde koret konserter i én eller flere kirker i Åsnes før jul, men fra å synge i nesten tomme kirker har trenden snudd. Det første året i Rådhuskinoen hadde vi 200 publikummere, i fjor økte det til nær full kinosal. Hva vi kan vente oss i år vet vi ikke, sier Kristin Jenssveen, som er dirigent for Åsneskoret.

Det er mange som arrangerer ulike lokale julekonserter her i distriktet før jul, og det er klart et tøft marked å kaste seg inn i.

- Likevel tror vi at med gode lokale solister i samarbeid med Åsneskoret, og ikke minst et dyktig band så har vi klart å skape vår nisje, sier Jenssveen

Rekker begge deler

I år får de litt konkurranse med livesending av finalen i The Stream på Bjørkheim, der Tony Alexander Skjevik (ThoseBricks) ser ut til å gå helt til topps.

- Men vi håper likevel at folk vil ha med seg begge deler. Julekonserten begynner klokka 18.00, finalen sendes fra klokka 20.00. I tillegg har vi en pause midtveis i konserten med servering av gløgg og pepperkaker, så da er det mulig å streame låtene til Skjevik og støtte ham også før sendingen begynner, sier Jenssveen.

Årets solister er Anders Trongaard, Torbjørn Bakke og Ivar Bakke.

- Anders Trongaard hørte både Åsneskoret og jeg i fjor da han fikk Åsnes kommunes kulturpris. Vi sørget for å booke han til årets konsert allerede i november i fjor! Han er meget allsidig, har en fantastisk formidlingsevne og har aldri sunget på julekonsert før, i følge han selv, så dette bør oppleves, forteller Jenssveen.

Resten av solistrekka har de ikke gått langt for å finne. Torbjørn og Ivar er i slekt med Jenssveen, og de har bidratt på flere konserter i distriktet de siste årene. Torbjørn har i flere år bidratt på HÅP-konsert i Grue kirke og er kjent for sin versjon av O helga natt. I Rådhuskinoen blir det også O helga natt med Torbjørn, Anders og Åsneskoret.

Ivar har vært med fra begynnelsen av, og kaster seg inn i nye utfordringer.

- Han var fristet til å ta med saxofon i år, men vi ble enige om at vi sparer det til konserten i 2017. Da har vi noe å glede oss til da også, sier Kristin.

Bakeren tar seg tid

Ivar er travelt opptatt med julebakst hos Evensen Bakeri & Conditori på Kirkenær, men tar seg tid til øvinger og konsert år etter år.

- Vi er veldig glad for det. Han er så dyktig på harmonier og lett å«putte inn på alle sanger. Utrolig musikalsk, forteller Jenssveen.

Bandet består som i fjor av Roy Vidar Aurland på bass, Jan Christian Gjems på gitar, Erling Fossum på trommer og kapellmester Hans Vegard Hals.

- Det blir også no' fele på åpningsnummeret», sier Jenssveen, uten at hun vil avsløre for mye.

Det er igjen 50 billetter som vil bli solgt i døra før konserten. Konserten er sponset av Folkets Steakhouse Flisa.