Ikke det at Holmseth ikke har vært kjent tidligere, men det var med hans debutalbum på norsk at han ble skikkelig kjent. For det var med låta «Arven ettern far» at Asbjørn Holmseth fra Elverum virkelig ble tatt inn i varmen på radio. Låta har blitt spilt mye på NRK P1 og senere også på P1+.

Nå er han ute med ny singel og håper også at denne skal bli flittig spilt.

- Låta er en skikkelig glad-låt og handler vel om gode ting i livet som er viktig å ta med seg videre. Vi må ta pauser fra stresset og maset fra hverdagen. Så i låta er det beskrivelser om noen fine gyldne øyeblikk fra min egen verden, sier Asbjørn Holmseth.

Det er litt over to år siden forrige albumet kom, men det er det en god grunn for.

- Til daglig er jeg kulturskolerektor i Våler, fulltidspappa og ikke minst er jeg en perfeksjonist, sier Holmseth.

drevet med musikk i over 20 år

Holmseth gleder seg virkelig til at han i august kan presentere det nye albummet. For det tar tid når man skal lage et album, og han gleder seg til å kunne spille konserter også.

Etter å ha vært artist i 20 år og sunget på engelsk, var det en liten omveltning som kom for artisten da han slapp «Som dagen gryr» i 2014, som var hans første album på norsk.

- Jeg har vært ute og spilt mye i Europa, spesielt England og Tyskland. 20 år har det blitt og jeg utdannet meg på «LIPA» (Liverpool Institute for Performing Arts) i England. Jeg har spilt litt rundt i England, Tyskland og også i Norge. Og da ble sangene fremført på engelsk, sier Asbjørn Holmseth.

Han har hele tiden hatt med seg de gode kjente norske visesangerne som Jonas Fjeld og Ole Paus.

- Man skal ha litt «guts» for å kunne gå fra engelsk til norsk, for man blottlegger seg mer på norsk. For mitt vedkommende tok det en liten stund før jeg turte å ta steget og synge på norsk, sier Asbjørn Holmseth.

Grytidlig inspirasjon

Singelen «Dager» er ifølge Holmseth sjøl oppskriften på det gode liv. Man har ei hytte langt ute i de dype skoger, en ettåring som vil starte dagen i fem halv seks tida. Fyr i peisen og noe varmt i koppen, da får en mange gode ideer til å skrive tekster.

- Det var i alle fall slik «Dager» ble til. Det er en skikkelig glad-låt, og er en litt «opptempo» vise-pop-låt. Jeg fikk virkelig inspirasjon til å skrive låta da ettåringen min våkna ved fem-tida og jeg måtte opp. Åpningen av denne låta ble til av seg sjøl, ut fra de omgivelsene jeg fikk den morgenen på hytta jeg har i de svenske dype skoger, sier Asbjørn Holmseth.

Han har tatt sjangeren vise-pop til sitt hjerte, og Holmseth har planer om å holde på den sjangeren.

- Jeg har ingen planer om å endre noe på det nå nei. Det er det jeg har drevet med de siste årene, og noe som også preget mitt forrige album, sier Asbjørn Holmseth.

Album til høsten

Elverumsingen kan fortelle at «Dager» vil bli sluppet 17. mars, og at den andre singelen fra albummet som kommer i løpet av høsten allerede er ferdigprodusert. Nå venter lansering og radiospilling.

- Albummet håper jeg at vi får sluppet i høst. Den første singelen kommer nå 17. mars, også håper jeg at plata kommer i august. Det som kommer så, er å spille konserter. Det er veldig koselig å skrive musikken, også er det koselig og litt slitsomt å spille inn plata. Så er det å slippe den og spille konserter, det er bare moro, avslutter Asbjørn Holmseth.