• KULTURARRANGEMENT: Tre Skalder kommer til arrangementet på Bakken grendehus (FOTO: Fred Nordal)

Kulturmagasinet Kvekua, er et litterært tidsskrift for Solør, Odal, Eidskog og Kongsvinger. Til helga arrangerer de kulturarrangement på Bakken grendehus. 

- I forbindelse med årsmøte vårt på lørdag, arrangerer vi en aften med musikk og opplesning fra lokale krefter fra hele distriktet og som er tilknyttet Kvekua. Det starter klokka 16.00. Blant de som deltar er «Tre skalder» fra Nord-Odal, som er ei visegruppe som gjort seg bemerket med et knippe muntre viser på et par CD'er. Birgit Brinck fremfører sine iørefallende viser med nydelig stemme. Venkah Gjermundsen fra «Skriveglede 1212» i Kongsvinger leser og synger egne ting. Jeg skal også lese blant annet fra min siste diktsamling. Det er også mulig at Bengt Berg fra Torsby, som har skrevet over 30 bøker kommer, men det er ikke helt avklart. Tor Håby kommer også, og forteller om sin trilogi «Finnskogen». Bok nr. 3 kommer til høsten, sier Fred Nordal. 

Skape blest om lokalkulturen 

Arrangementet er et dugnadsprosjekt. 

- Vi tar en inngangsbillett på 100 kroner, som skal dekke arrangementutgiftene, og billetten gjelder både lørdag og søndag. Arrangementet er altså et dugnadsprosjekt, som har til hensikt å gjøre blest om lokalkulturen her i distriktet, og derfor håper vi at så mange som mulig vil delta, blant annet som  publikum. Det blir gratis varm mat til alle de medvirkende i arrangementet, lover Nordal. 

Søndag klokka 12.00 fortsetter arrangementet med et seminar. 

- Det begynner med et innslag om Bakken grendehus og stedets historiske bakgrunn. Hvem det blir veit vi ikke her og nå, men vi håper å få en fra det lokale historielaget til å fortelle. Einar Korbøl har Finnskogen som tema på sitt innslag. Sven R. Gjems vil holde foredrag om hvordan den reduserte postgangen vil kunne føre til lokalavisenes død, avslutter Fred Nordal.