• OPTIMIST: Selv om bilen ser alt annet enn klar ut, håper og tror Kristine Udnæseth at hun får kjørt NM på hjemmebane.

Kristine Udnesæth (16) vet fortsatt ikke om hun får kjørt NM i Rallycross på hjemmebane 7-8. juli. Bilen som ble kjøpt er nemlig strippet for det aller meste og bygges på nytt helt fra bunnen av.

- Det har tatt litt lenger tid enn forventet med bilen, det blir alltids noen modifiseringer som skal til og deler som tar lenger tid enn forventet før vi får. Selv om det artigste er å kjøre, så er jeg med og bygger bilen - med det jeg kan i alle fall. Vi lager jo en del deler til bilen og jeg er med og skjærer til og sliper blant annet, forteller Udnesæth.

Bilen er en Opel Corsa som har vært en vanlig personbil, men skal altså bli en Rallycross-bil. 

- Dette er et helt nytt prosjekt for meg, og det er mye jobb som skal gjøres. Når bilen etter hvert blir ferdig, skal jeg bruke den i juniorcupen i rallycross. I fjor kjørte jeg bilcross, så i år er det første året jeg kjører rallycross. Nå har det blitt slik at du kan kjøre junior bilcross fra du fyller 14, mens rallycross kan du kjøre fra du er 15 år. Jeg har kun fått kjørt ei trening med rallycross, så det første løpet blir forhåpentligvis NM i juli, sier en optimistisk Udnesæth. 

- blir heldigvis flere og flere jenter

Selv om bilen kanskje ikke blir klar til NM på hjemmebane, er det ikke «helt krise». 

- Litt «krise» blir det. Det er jo selvfølgelig kjedelig hvis jeg ikke får kjørt, men det er enda viktigere at jeg får bilen helt ferdig. Neste løp i juniorcupen er i nærheten av Kristiansand i midten av august, så da bør i alle fall bilen være klar. Jeg skal kjøre litt bilcross også, men det er rallycross jeg satser mest på. Det er 5 løp totalt i juniorcupen, men 2 har allerede blitt kjørt, fortsetter hun. 

Jenter som kjører rallycross er det foreløpig ikke så mange av.  

- Det er noen som kjører, men det er ikke så veldig mange. Det blir heldigvis flere og flere da! Før var dette kun for gutta, men nå er det med flere jenter i de forskjellige klassene. Jeg selv ble interessert fordi mamma (Bjørg Janny Engelsrud) har kjørt i mange år. Jeg har ikke satt meg noen spesielle mål ennå, denne sesongen er mest for å trene og prøve ut rallycross. Jeg har jo lyst til å være med i toppen etter hvert, sier Udnesæth. 

Så får vi se om bilen blir ferdig i tide til at Kristine Udnesæth får kjørt NM på hjemmebane.