• GOD JOBB: Erik Holtet, sportslig leder i Flisa fotball, sier Ommang-Engen har gjort en god jobb med et ungt og urutinert lag denne sesongen.

Etter nedrykket i fjor og med en stor utskiftning i spillerstallen, har det vært en krevende sesong for Flisa fotball. Det endte med en 9. plass i 4. divisjon avdeling 02. Laget har denne sesongen bestått av stort sett unge og lokale spillere, i motsetning til tidligere sesonger. Og Flisa fotball ser lyst på neste sesong. 

- Det er masse bra på gang inn mot neste år med tanke på nye etablerte spillere inn, de unge og lokale forlenger, og klubben står godt og støtt nå med en større organisasjon enn på lenge og mange som jobber godt rundt klubben. Mye er allerede klart og alt ligger til rette for at 2019 blir en god sesong for Flisa Fotball! Etter at plassen var sikret har mye av jobben vært å bygge for neste år, forteller Kristen Ommang-Engen.

- Helt rett timing å gi meg

Hvordan kommende sesong blir avgjøres mye fra september til januar, det handler om spillere og apparat.

- Nå har vi fått jobbet på plass noen etablerte spillere med erfaring som i tillegg kan trene fullt, de skal inn å dra lasset nå og vise vei slik at de yngre gutta i mye større grad kan prøve og feile i et utviklingsløp. Det kommer til å bli bra for alle parter og kommer til å heve prestasjonene i hverdagen med en gang. Derfor er det helt rett timing for meg å overlate stafettpinnen til noen andre nå. Det å overlate noe som er bærekraftig har vært veldig viktig for meg, og som på sjøen så forlater du ikke roret som kaptein når skipet synker. Nå er båten på rett kjøl og da kan jeg mønstre av, sier Ommang-Engen.

Det har vært 2 veldig utfordrende år for Flisa fotball. 

- Flisa er, og vil alltid være klubben min, så får vi se om det faller seg sånn at vi sees igjen i fremtiden. Det er heller ikke til å legge skjul på at vi har hatt 2 veldig utfordrende år. Etter et tøft år ifjor og nedrykk mistet vi et helt lag og i vinter tok vi avgjørelsen om å begynne helt på nytt med å bygge nedenfra. Det har vært en krevende jobb, og jobb og bosted tilsier også at nå er det på tide at noen andre overtar, fortsetter Ommang-Engen.

- større nivåforskjell enn de fleste aner

Omleggingen av seriesystemet har gjort nivået vesentlig høyere. 

- Noen rundt synes muligens vi har underprestert fordi vi har gått på noen stygge smeller, men de som mener det aner ikke hvordan nivået i 4.divisjon er blitt etter omleggingen. For å sette et perspektiv: Før 2010 var det 24 avdelinger med 12 lag i hver avdeling, så ble det halvert til 12 avdelinger. I 2016 ble det på nytt halvert til 6 avdelinger i 3.divisjon. Det betyr at litt over 200 lag er flyttet ned fra 3.divisjon i løpet av 8 år. Nivåforskjellen både mellom 3. og 4.divisjon og mellom 4. og 5. er blitt enormt mye større, forklarer Ommang-Engen.

Ommang-Engen tar nå en pause fra trenerjobbinga. 

- Jeg er stolt av at vi har beholdt plassen og posisjonen som det beste laget mellom Elverum og Kongsvinger, og jeg er enda mer stolt over at vi har gjort det med klar overvekt av egne juniorer og guttespillere i hver kamp. Jeg ønsker å takke spillerne, styret og folk rundt for denne gang og håper og tror at årene videre nå blir gode for Flisa Fotball! Jeg har takket nei til en del tilbud om trenerroller. Det som er helt sikkert er at jeg skal ha en pause fra trenergjerningen nå og vil kun være spiller et eller annet sted neste år. Jeg har også fått noen tilbud som spiller, så får vi se hvor jeg ender opp. Jeg har klare ambisjoner som trener og vet hvor jeg skal henvende meg når timingen for å satse skikkelig som trener er rett, avslutter Kristen Ommang-Engen. 

- har gjort en meget god jobb

Sportslig leder i Flisa fotball, Erik Holtet, sier dette om avgangen til Ommang-Engen. 

- Kristen har gjort en meget god jobb med et ung og urutinert lag. Kristen har hatt med seg Øyvind Damhaug i årets trenerteam. Det har blitt jobbet meget godt i høst av blant annet Kristen, for å få på plass spillere og trenere til neste års stall og trenerteam. Det har kommet på plass en del nye spillere allerede, samt mange fra årets stall er klare. Det ser meget lovende ut for Flisa fotball foran neste års sesong. Ole Rimmereid er klar for trenerteamet og det jobbes med å få på plass flere sammen med han, sier Erik Holtet. 

Ole Rimmereid trente denne sesongen Hernes i 5. divisjon. 

- Ole har gått trenerlinja ved Høgskolen i Elverum og vært trener i yngres i Elverum. Nå sist trent han A-laget til Hernes. Han har vært med oss i høst og allerede gjort en god jobb, sier Holtet.