Denne helga deltok Erik Heggelund, Christer Mykkestue, Marthe Johanne Stenersen, Ellen Irene Klepaker og Kristian Botten Pedersen fra Solør Crossmintonklubb i europamesterskapet i Crossminton. Dette blir avholdt i Skien, og totalt 200 spillere fra hele 15 nasjoner sto klare da mesterskapet begynte torsdag. Nå har det begynt å tynne seg ut i rekkene, og gjengen fra Solør har blitt slått ut én etter en.  

- Vi tapte alle kampene våre, men nådde allikevel målet om å bidra til et flott arrangement og utvikling av Crossminton i Norge, sier leder i Solør Crossmintonklubb Kristian Botten Pedersen.

Botten Pedersen møtte en av verdens beste spillere, svenske Melker Ekberg, i sin første gruppespillkamp. Han tok tidlig en 2-0 ledelse i første sett, men tapte til slutt 16-5 og 16-6 og dermed 2-0 i sett. Crossminton er en hybridsport, og tar med seg elementer fra både badminton, squash og tennis. 

NÆR SEIER

Erik Mykkestue debuterte i 40+-klassen, og var veldig nær seier i sin siste kamp mot ungarske Istvan Ferenczi. Men racketvante europeere på sommerferie i varme Norge var stort sett tryggere enn solungene i alle av spillets faser, og Mykkestue måtte i likhet med sine klubbkolleger belage seg på å være dommer i de etterfølgende kampene – som er taperens oppgave i Crossmintonmesterskapet. 

Marte Johanne Stenersen fra Hof debuterte også i EM, og har vært ivrig på trening. Til tross for at hun har spilt litt tennis tidligere, var Crossminton en helt ny sport for henne da hun begynte for en liten stund siden. Hun hadde ikke marginene med seg denne gangen, men er veldig klar på at hun ønsker å satse fram mot neste års verdensmesterskap. 

VIL HA MED FLERE

- Vi kommer til å forsøke å få en fast time i Åsneshallen for spilling gjennom høsten og vinteren, og håper at andre har lyst til å være med å spille. Utstyr kan lånes første gang, eller kjøpes på nettsida til Klubben AS, sier veteranen Erik Heggelund, som tidligere også har deltatt i VM. 

Solør Crossmintonklubb håper at flere ønsker å teste ut denne voksende racketsporten, som Botten Pedersen beskriver som verdens artigste racketsport. For det viktigste er ikke å vinne, men å delta!