- Alle som har vært på korseminar med Per Oddvar Hildre, vet at dette kommer til å bli en opplevelsesrik helg! Allerede nå er over 70 personer påmeldt, forteller Sundlisæter. 

Det er fortsatt plass til flere, og de som kan tenke seg en opplevelseshelg med korsang og treffe andre sangglade, og ikke minst få synge med Per Oddvar Hildre, må absolutt benytte anledningen nå når denne korlegenden gjester solørbygda Grue. Korseminaret avsluttes med konsert i Grue kirke søndagkvelden 31. mars.

Reisende i kultur

- Per Oddvar Hildre, også kalt «Prots», er grunnlegger og dirigent for koret SKRUK. SKRUK-dirigenten er i dag reisende i kultur førti uker i året. Mange tusen korister har opplevd ett eller flere av korseminara hans. Han er kjent i mange musikkmiljø også utenfor Norden, bl.a. i New Orleans, Beijing, Antananarivo, Lima og Baku. I 1979 etablerte han Det Norske Kammerkor som lanserte barbershop på norsk og gjøgla rundt i Norge og utlandet med barbershopsanger for kor. Hildre har et stort antall CD-ugivelser bak seg bl.a. hos Kirkelig Kulturverksted, forteller Sundlisæter.

- Han har hatt oppdrag som redaktør og programleder i NRK P2 der han ledet magasinprogrammet Tatt på koret fra 1986 til 1992 og ukesprogrammet trallalaprots i TV 2 sin startfase. Hildre har også medvirket i flere musikkprosjekter i utlandet, som for eksempel The International Music Festival of Baku i Aserbajdsjan. Siden 1994 har han også vært engasjert i Kulturmix som er et tur-konsept for reise- og musikkinteresserte. I 2006 kom boka ”Trollmann med kor” med skildringer av  Hildres liv som dirgent, musiker og kulturarbeider, sier Sundlisæter. 

Påmelding til seminaret gjøres på www.kulturbutikken.no