KORPS er Teater Innlandets hovedsatsing i høst. Knut Nærum har skrevet en folkelig, morsom og varm forestilling som er lagt til skolekorps-miljøet. 

I KORPS møter vi først og fremst de to unge korpsmedlemmene Emil og Silje som etter hvert blir et par. Det er kjærlighetshistorien mellom dem som er hovedhistorien i forestillingen. Men det er også en historie om et år i livet til et korps, og vi møter entusiastiske foreldre, foreldre med et anstrengt forhold til korpset, formannen for korpset, to dirigenter og et par naboer. Vi blir med på et korps-år fra høst, gjennom julekonserter, loppemarked, stevner, konkurranser, 17. mai og til ferie.

Tom Styve og Ida Holten Worsøe spiller alle karakterene. De er dyktige komedieskuespillere som har laget helstøpte, men karikerte og morsomme figurer.  

Ikke bare korps!

Det er mye i denne forestillingen som de aller fleste vil kunne kjenne seg igjen i og more seg over. Som Knut Nærum selv sier på spørsmål om hvem forestillingen passer for:

- KORPS er et teaterstykke for unge mennesker, for unge menneskers foreldre, for de som er forelsket, eller de som har vært forelsket. Og så er de for de som spiller i korps, for de som er foreldre til noen som spiller i korps, og så er det for de som er naboene til noen som spiller i korps. Som til sammen dekker alle, egentlig. 

Torjus Rogstad Holm er dirigent for Åsnes barne- og ungdomskorps.

- Det var premiere på Hamar 20. oktober, og nå er det vår tur på Flisa i Rådhuskinoen på onsdag. Vår rolle i dette , er at vi har fått en liste med beskrivelser av stykker de vil skal spilles. Det skal for eksempel være et stort og kraftfullt verk, det skal være noe som høres romantisk ut, noe skal være melankolsk og noe skal være veldig trist. Det skal også være en marsj og en julesang. På denne måten blir det et helt nytt repertoar på alle forestillingene, unntatt en mars som er Teater Innlandet sin egen mars, som både åpner og avslutter forestillingen, forteller dirigenten.

- noe av det største vi har vært med på

- Denne marsjen er spesialskrevet til denne forestillingen av Øivind Roos, forteller leder i Åsnes barne-og ungdomskorps, Eli Holm Toverud. 

- Konseptet er at vi følger to musikanter i et skolekorps gjennom ett korpsår, og personer som er rundt de ungdommene. Vi får møte mange karakterer, men det er de to samme skuespillerne i alle rollene.  Åsnes barne- og ungdomskorps er både aktive aktører i forestillingen, og er på scena gjennom hele forestillingen, og de spiller musikken til forestillingen. Det blir veldig spennende, og dette er nok en de større tingene vi har vært med på, sier Holm Toverud. 

- Det at skolekorpset skal spille for så mange, for det blir nok mye publikum, det er stort for oss. Det er et profesjonelt opplegg, Teater Innlandet kommer med sine profesjonelle skuespillere, og det er moro for oss å være med på, sier begge. 

- er nok ikke så veldig bekymret

Det kan kanskje være litt skummelt å skulle spille for så mange, men det tror dirigenten korpset skal håndtere bra. 

- Jeg tror ikke de er så veldig bekymret for det, jeg tror ikke de tenker at det er noe større press nå enn til vanlig. Jeg tror heller at de synes det er «avslappende» at Teater Innlandet ordner alt, og vi vet hva vi skal gjøre og når vi skal gjøre det, sier Rogstad Holm. 

Åsnes barne- og ungdomskorps fikk vite at de skulle være en del av turneen i vår, men det er først etter sommerferien de har startet med øvelsene. 

- Vi øver en gang i uka, og vi har et helgeseminar i halvåret. Nå blir det en ekstra øvelse på søndag, slik at vi vet at vi er HELT klare til forestillingen på onsdag. Vi ligger godt i rute og vi har gode hjelpere fra Åsnes hornmusikk, som fyller ut de stemmene vi mangler, sier Rogstad Holm.

Forestillingen er altså i Rådhuskinoen på Flisa onsdag 1. november og den starter klokka 19.00.