Han har allerede gjennomført flere konserter, blant annet i Løten og i Åmot. Nå står Våler og Trysil for tur i slutten av mai.

Tidligere elverumsing, Hallgeir Greger, sier at musikk og sang er livet. Men i 2011 ble han rammet av kreft i munnhulen. Det resulterte i en årelang kamp mot kreftsjukdommen, som også har preget musikken hans. Nå står han atter på scenen og denne gangen med Canzona Nova.

Prøvd seg litt¨

Løten og Åmot kirker har fått besøk allerede, og tilbakemeldingene har vært positive.

- Vi har faktisk fått veldig gode tilbakemeldinger på disse konsertene. Konserten gir litt tanke og ettertanke. Etter det vi har fortstått på publikum så satte de veldig pris på konserten. Til og med på Facebook fikk vi gode tilbakemeldinger, sier Hallgeir Greger og legger til:

- Men Canzona Nova er et veldig godt kor da, sier han.

Flott kirke

Koret Canzona Nova fra Elverum og tidligere elverumsing Hallgeir Greger gjester 21. mai Våler kirke. Og dit bør du reise, i følge Greger.

- Der har de jo fått en flott kirke. Den nye kirka har god klang og god akustikk, det er ialle fall det jeg har hørt. Men det de kan få høre av oss er en slags kombinasjon av alt mulig. Alt fra skjøre gode gospel-sangene, innom musicals og åndelige sanger. En god blanding som folk kan kose seg med i en og en halv time, sier Hallgeir Greger.

En tøff tid

Canzona Nova og Hallgeir Greger hører sammen. Og når Greger ble sjuk, var de samlene og inkluderene.

- Jeg fikk en munnhulekreft med spredning til hals i 2011, og en ny runde i 2012. Så få lov til å kunne synge med Canzona Nova er helt ubetalelig. Jeg og koret har et rikt og godt liv i sammen. Når jeg ble sjuk kunne jeg være sammen med mine venner i Canzona Nova hvor jeg kunne glemme alt som hadde med sjukdommen å gjøre, sier Greger.

Stemmen er enda ikke helt leget, men den kommer seg dag for dag. Når Hallgeir skal synge, må han bruke store deler av dagen på å varme opp stemmen.

- Stemmen er ikke helt intakt enda. Det merket jeg i helga, da vi hadde konsert i Løten kirke. Det må nok en måned til før jeg er helt frisk i stemmen. Jeg har nylig en ny operasjon i skjoldbruskkjertelen like ved stemmebåndet, den operasjonen merker jeg enda, sier Hallgeir Greger.

Heldigvis var svulsten som ble fjernet i siste operasjon godartet, men nå håper Greger på en sjukdomsfri tilværelse.

- Jeg håper at jeg er ferdig med sjukehus, og at jeg får drive mer med sang, avslutter Hallgeir Greger