• VINNERE: Dette er onsdagens vinnere. Fra venstre Natalie Hornberg, Live Langmoen, Marie Maliberg, Karl Even Olbergsveen, Ole Jørgen Korbøl og Fredrik Fjeldberg Gravingen.
  • BREMSETEST: Deltager Ruben Strand Hagen venter spent på om han greide testen.
  • BALANSEKUNST: NAF-sensor følger godt med på deltager Ruben Strand Hagen.

Mange ivrige syklister tok sjansen på den krevende hinderløypa som lignet trafikkscenarioer de møter ute i den virkelige verden.

Når man tar turen til Hof er det ikke uvanlig kunne få øye på folk i gule drakter, men noe mer sjelden er det å se det på Jara Skole en onsdagskveld. For rundt 20 aktive unge fra 5. til 7. trinn fra fem ulike skoler i området var med på NAFs årlige sykkelkonkurranse denne kvelden, og i trafikkåndenes navn hadde alle deltagerne på seg gule vester.

- Det er morsomste er å prøve å komme seg gjennom alle de ulike hindrene og uten å falle, sier Jørgen Skolegården (12).

Konkurransen besto av to deler. En teoretisk prøve og en praktisk test hvor det i alt var 13 ulike hinder barna skulle gjennom. Hver deltager hadde en sensor fra NAF til å bedømme sykkelferdighetene ute i det simulerende trafikkbildet.

- Det er morsomt at folk kan få vise hvor flinke de er til å sykle, sier Maria Maliberg (12), før hun skal ta fatt på den praktiske delen av konkurransen.

Trives på Jara

For noen år siden måtte barneskolene fra Solør dra til Romerike for å delta på NAFs sykkelkonkurranse, men i de senere år har det blitt arrangert på Jara Skole.

- Lokalt har vi arrangert det i 6-7 år. På Jara har de et kjempefint anlegg så det er veldig greit å komme hit, sier Harald Kristen Larsmoen, som er leder for den lokale NAF-avdelingen.

Larsmoen presiserer viktigheten med å lære barna trafikkvett på sykkel.

- Ungene sykler mye ute i trafikken og vi som kjører bil er ikke alltid like oppmerksomme. Derfor må også de som ferdes på 2 hjul lære seg å bli observante, slik at de ikke utsetter seg for fare, sier Larsmoen.

Vinnerne av disktriksfinalen går videre til landsfinalen som finner sted på Letohallen i Eidsvoll om snaue to uker.

De som går videre er Maria Maliberg (Jara), Natalie Hornberg (Jara), Karl Even Olbergsveen (Hernes) og Ole Jørgen Kordal (Flisa).