Nylig flyttet Joseph Gillen (27) til Flisa for å starte og jobbe hos Klubben. Nå er det også klart at han overtar som hovedtrener i Solør svømmeklubb.

- Samhold og det sosiale rundt svømmingen er det viktigste, og vi konkurrerer helt klart mot andre idretter. Nå håper vi å få enda flere svømmere med på laget, og at vi kan bygge opp klubben en del, sier Gillen.

Det blir store kontraster for hovedtreneren. Han har de siste 12 årene jobbet for Oslo IL Svømming. Norges største svømmeklubb med over 2.000 medlemmer. Klubben har 40 ansatte som utgjør 12 årsverk.

- Kontrastene er store. Solør svømmeklubb har i dag 68 medlemmer og fem trenere. Disse utgjør omlag null årsverk, ler Gillen.

Fordel med liten klubb

Men bare spøk er det ikke. For den nye hovedtreneren mener det er store fordeler ved å være medlem i mindre klubber.

- I Oslo hadde vi 2.000 medlemmer som skulle dele på fire bassenger. I Solør svømmeklubb har vi ett basseng på 68 medlemmer i dag. Det regnestykket tilsier at det blir ganske mye mer bassengtid og individuell trening pr. medlem, sier Gillen.

Nå har han mål om å bygge et godt treningsmiljø, og det skal vektlegges teknikktrening som løfter den enkelte utøveren.

- Jeg er opptatt av at alle skal ha et tilbud i Solør svømmeklubb. En må ikke bli OL-svømmer for å være med, og bredden er viktig. For mange er nok treningen langt viktigere enn konkurransedelen, sier Gillen.

Svømmer tre dager i uka

Solør svømmeklubb disponerer bassenget tre dager i uken. Dette er mandag, tirsdag og onsdag. 

- I tillegg har vi barmarkstrening et par ganger i uka. Utenom selve svømmetiden er også det sosiale i klubben viktig. Hovedmålgruppa for rekruttering nå er 4 til 18 år, men ved etterspørsel vil vi også ha tilbud for de voksne, sier Gillen.

For svømmemiljøet nasjonalt har kroppsfokus vært et tema, og det er det også lokalt.

- Det er nok en del som kvier seg for å gå i en svømmehall på grunn av kroppsfokus. Vi prøver å ha fokus på å skape et sosialt miljø, og det blant annet for å få bort dette presset. Svømmenorge er flinke til å inkludere alle typer mennesker. Uavhengig av hvor de kommer fra og hvordan de ser ut, sier Gillen.

Per Arne Flisnes er ny leder for Solør svømmeklubb, og de som ønsker å melde seg på svømmekurs kan gjøre dette via nettstedet tryggivann.no, og du kan lese mer via Facebook-sidene til svømmeklubben. Det jobbes også med å få til restfinansieringen for å bygge badeland i svømmehallen.