Knut Lilleåsen er et kjent navn for de fleste og det er mange som setter pris på hans store engasjement. Grue Frivilligsentral delte tirsdag kveld ut Frivillighetsprisen for 2017, og at Knut fikk denne prisen - er det nok mange som nikker anerkjennende til. 

- Det kom jo veldig brått på, jeg hadde ingen anelse om dette! Begrunnelsen som ble gitt, er blant annet det jeg har bidratt med innen musikken, fotballen i Namnå og Grue, leder av støttegruppa ved Grue alders- og sykehjem, radiostemme på SolørRadioen og leder av Grue Pensjonistforening, forteller Lilleåsen.

- det er interessene som driver meg

Knut fikk også Grue-prisen for 2016 i sommer, og det kom også veldig brått på. 

- Jeg hadde jo ikke tenkt i de baner i det hele tatt! Jeg visste jo ikke at jeg var noen kandidat til prisen, det er jo ikke slik du går og tenker på. Det er klart at jeg har vært involvert i en del ting opp igjennom årene, men det er jo på grunn av at jeg har interesser for det. Det er jo interessene som driver meg, sier Lilleåsen. 

Som leder i støttegruppa ved Grue alders- og sykehjem, var Knut involvert i en sak som berørte mange. 

- Da jeg fikk foreldrene mine dit og fant ut hva de måtte betale for seg, skjønte jeg at det måtte være noe galt. Det ble jo en stor sak, og feilen hadde pågått helt siden omsorgsboligene ble bygget i 2004. Forvaltningsloven sier at foreldelsesfristen for kommunen var 3 år tilbake i tid, men kommunestyret ville gjøre opp for seg en gang for alle. Det ble dyrt for kommunen og flere har sagt at jeg har vært en dyr mann for kommunen, men jeg fikk også mye ros, sier Lilleåsen. 

travle dager

Knut Lilleåsen var også dommeransvarlig for Grueturneringa i 20 år, og har også en lang musikkariere bak seg. Og han har ikke tenkt å gi seg med det første heller. 

- Jeg er opptatt som bare det om dagen! Programmet mitt denne uka startet i Rendalen på søndag, hvor vi i PETO-bandet øvde inn en sang til den nye CD-en vår. Mandag kveld var det julebord i Grue Rotary hvor jeg er med, og jeg hadde også med gitaren for å synge og spille litt. Tirsdag kveld var det julebord i Grue Pensjonistforening der jeg er leder, og da holdt jeg på på Gruetunet fra rundt klokka 13.00 og var ikke hjemme før etter klokka 23.00. Onsdag kveld skal Knut Halvards spille på Åsnes sjukehjem og torsdag skal vi spille på Grue alders- og sykehjem. Fredag har jeg faktisk fri slik det ser ut nå, lørdag skal vi spille på Kongsvinger for LHL. Slik er denne uka og neste uke ser omtrent lik ut, smiler prisvinneren Knut Lilleåsen.