Handelsstand på Kirkenær har vært uheldige med været under deres Sankthans-feiring i mange år, og lenge så det ut til å bli skikkelig møkkavær også i år. Men nå har værmeldingen endret seg noe, og i følge Yr.no er det kun snakk om noen millimeter med nedbør fredag kveld.

Lørdag ser det imidlertid ut til å bli topp vær, og temperaturer helt opp mot 23 grader. Det lover bra for arrangementet på Kirkenær og festen på Gruetunet lørdag kveld.

- Det er en stor helg for Kirkenær og er den beste helgen i året for butikkene. I tillegg er det viktig for samholdet. Man samarbeider på tvers aktørene og drar i samme retning. Folk i bygda føler et eierforhold til helga, forklarer Heidi Fredriksen, Stein Amundsen og Marit Holtmoen, i Kirkenær Handelsstandsforening. 

Rytterne Röj kommer tilbake

Fredag kveld blir det som vanlig fest med Rytterne Röj i teltet. Hans Erik Dyvik Husby og Jenny Jensen står sammen på scenen i showet «Cornelis och damerna» lørdag kveld under Sankthans-feiringen på Kirkenær. Husby er også kjent som Hank von Helvete fra Turbonegro.

- Lørdagskvelden blir litt annerledes i år, med en litt mer kulturell profil. Det blir et show som går på Cornelis Vreeswijks musikalske kjærlighetsliv. De synger de mest kjente og kjære låtene, og det blir pubkveld. Det blir et slags vorspiel til Gruetunet og kanskje et litt mer voksent klientell, sier komitémedlemmene.

iSolør.no og SolørRadioen dekker Sankthans-feiringen på Kirkenær løpende gjennom helga.