For mange som feirer påske i Solør blir det ikke skikkelig påskeferie uten eggjakt i SolørRadioen. Også i år blir det eggjakt fra skjærtorsdag til 2. påskedag, og alle dagene kan du følge eggjakta fra klokka 10.00 til 13.00 i SolørRadioen.

- Dette er nok noe som fenger mange. Folk har sendt meldinger til meg i mange uker allerede om det blir eggjakt, sier Anita Kalgård, som også i år er primus motor for familieaktiviteten.

Eggjakta går rett og slett ut på at 100 egg er gjemt i de tre Solør-kommunene. For å finne eggene må du høre på SolørRadioen. Her løser du rebuser og andre oppgaver som skal føre deg frem til stedene eggene er gjemt.

Både lett og vanskelig

- Noen egg kan være gjemt litt vanskelig, mens andre er gjemt litt lettere igjen. Det som er så fint med eggjakta er det familien kan reise ut og gjøre dette sammen. Noen tar med seg mat, kaffe og drikke ut på tur, og koser seg med dette i påsken, sier Kalgård.

Selv sitter hun i studio skjærtorsdag for å dra det hele i gang. Langfredag er Knut Lilleåsen og Tore Rønningen på plass. Påskeaften og 1. påskedag er det Gunn Marit Lindmoen, Arne Lindmoen og Henrik Skolegården som sitter i studio. 2. påskedag blir det trekning.

- Også i år er det 25 porsjonspizzaer fra Kaktus som skal trekkes ut. Hovedpremien er som tidligere en DAB-radio fra IT Care. Alle som melder inn egg er med i trekningen, sier Kalgård.

SolørRadioen ber om at de som skal delta på årets eggjakt respekterer privat eiendom, og ikke flytter på store gjenstander. Skrekkeksempelet var det året noen flyttet en hel privat vedstabel i jakten på egg.