Fjorårets loppemarked på Åsnes Opplæringssenter ble en suksess, og den gang ble det gitt 16.000 kroner til UNICEF. Denne gangen går inntektene til Røde Kors, og med flere lopper enn i fjor skulle det tilsi at det vil være mulig å samle inn enda mer penger.

Loppemarkedet holder åpent i gymsalen ved gamle Østsiden skole lørdag fra klokka 10.00 til 15.00, og her kan du finne alt fra klær til gamle fine gjenstander.

- I år har vi valgt å gi penger til Røde Kors, og vi håper selvsagt å få samlet inn bra med penger i år også. Vi har fått inn masse fine lopper, og alt mulig rart, sier Mona Bergersen, som er lærer ved Åsnes Opplæringssenter.

Lærer norsk samtidig

I tillegg til at opplæringssenteret samler inn penger til en god sak, lærer også de som går der norsk ved å snakke med de som besøker loppemarkedet. De besøkende får også mulighet til å lære mer om landene som deltakerne kommer fra.

De har nemlig laget plakater for å fortelle om hjemlandene sine, og det blir internasjonal kafé. Det skulle bety at folk i tillegg til å gjøre et kupp kan få en lærerik dag.

- Når vi gir penger til Røde Kors hjelper det mange i farlige områder hvor det er krig. De gir bort mat, vann og klær, sier Misrak Gorfu, som gleder seg til lørdag.