• 13 KM LANG SKOGSMARSJ: Kjerkevegmarsjen går fra Breisjøberget til Dulpetorpet på FInnskogen.

Omlag utrolige 600 personer deltok på Kjerkevegmarsjen i sin storhetstid. Så mange blir det neppe på søndag, men Åsnes Finnskog IL og Hof IL synes tradisjonen er viktig. 

- Da jeg var liten så husker jeg at dette var et løp med tidtaking. På det meste med 600 deltakere. I fjor deltok det 98 i alderen 9 til 75 år, sier Gunn Helen Kjensmo.

Marsjen går på stien som folk brukte til kirka i Dulpetorpet i gamle tider, og start er fra Breisjøberget klokka 11.30 på søndag. Det er gudstjeneste fra klokka 11.00 til 11.20. 

- Ettersom start og mål er på to forskjellige steder kan det bli litt utfordrende med logistikken for mange. Derfor er det satt opp buss. Bussen går fra Joker Amundsen i Hof klokka 09.30, via Bjerkely folkehøyskole og Bjørkheim på Flisa til startstedet. Bussen venter ved målgang, sier Kjensmo. 

Variert skogsterreng

Turen er totalt på 13 kilometer og går i godt variert skogsterreng. På noen steder er det veldig flott utsikt, men det finnes også litt mer utfordrende partier.

- Barnevogn og pensko kan nok være igjen hjemme. Men dette er en fin turmarsj i flotte høstfarger som vi håper mange vil være med på. Påmelding gjør du ved start i Breisjøberget fra klokka 10.30. Det er diplom til alle som fullfører innen 5 timer, forteller Kjensmo.

Det vil bli enkel kioskservering, og bussen koster en femtilapp. Husk kontanter.

Påmelding til bussen gjøres til Jan Håkon Oppi på telefon 416 37954 eller på epost jan.haakon.oppi@nordan.no senest 31. august.