• ALT PÅ PLASS: Heldigvis lite som minner om vinter ute ennå, men vinterutstyret er alt på plass hos BUA i Våler.

BUA er en nasjonal forening som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. Det gjør de ved å gjøre det enklere for deg å låne utstyr til sport og friluftsliv. BUA har allerede vært etablert en periode i Åsnes, og fredag var det offisiell åpning av BUA i Våler.

- Det er kjempegøy å få åpne BUA her i Våler nå. Vi er mange som har stått på for å komme i mål til åpningen, sier Katinka Schjerven Eriksen.

Våler kommune søkte barne-, ungdoms- og familieetaten om støtte til å kjøpe inn utstyr. Kommunen fikk 350.000 kroner for å kjøpe inn utstyr til både sommer og vinter. Nå er utstyret på plass, og de som vil låne utstyr kan bare komme.

- Jeg tror folk blir overrasket over hvor mye fint utstyr vi har, og hvor bra dette konseptet er. Selvsagt har ikke alle fått det med seg ennå, men vi skal gjøre det godt kjent i Våler i tiden fremover, lover Schjerven Eriksen.

Ros til ildsjelene

Schjerven Eriksen roser gjengen som har stått på for å få BUA i stand til åpningen.

- Det har vært en god gjeng med litt forskjellige folk som har møtt opp frivillig. De har stått på, skrudd skruer, sortert utstyr, vaska gulv, hengt opp persienner også videre. Bygget her har blitt veldig fint, sier Schjerven Eriksen.

BUA Våler vil holde til i den eldste delen av klubbhuset ved fotballbana, og Schjerven Eriksen håper å kunne lage mer aktivitet på uteområdet ved fotballbana. 

Både kultursjef Cathrine Hagen og ordfører Lise Berger Svenkerud kom med gaver og rosende ord i forbindelse med åpningen av BUA i Våler fredag under Vålerdagene.