Fristen for å melde seg på UKM i Åsnes er 18. februar, men allerede før fristen har mange vist interesse for å være med. Det er ennå masse plass på media og andre kategorier under årets mønstring. En spennende helg er i vente siden i år er det klart for workshops. 

- Grunnen til at vi har valgt å ha workshops i år er rett og slett for å forlenge mønstringshelga vår. Vi ønsker at deltakerne skal få en mulighet til å bli bedre kjent med hverandre, lære mer om en kunstform de allerede er interessert i, eller rett og slett lære om noe helt nytt, forklarer Elida Inman.

Arrangørstyret for UKM Åsnes består av 2 lokalkontakter og 4 ungdommer, disse har jobbet hardt for å finne et godt utvalg med workshops. Så alle kan kunne finne noe som interesserer dem. Noen av workshopene er valgt utfra ungdommens egne ønsker, mens andre er mer tradisjonelle innenfor UKM som husband, media og film.

- Da vi kontaktet potensielle workshopholdere, startet vi på toppen av lista, og var utrolig nok så heldige at alle vi spurte sa ja! Mange av workshopholderne er blant de beste i Norge på sitt felt, og det synes jo vi er utrolig gøy, forteller Elida.

Sang fra Eidskog og cosplay

En av workshoppene ungdommene kan velge denne helgen er sang sammen med Matilda Gressberg, mest kjent som Matilda. Hun er 23 år gammel og er fra Eidskog. Som niåring begynte hun å skrive sanger, og har utviklet seg til å bli en habil låtskriver med to egne albumer bak seg. Singelen "Ghost" kom ut i juni 2016 og ble kjapt kåret til "Ukens singel" på P3, og til sammen er Matilda streamet over 15 millioner ganger. Dette er en spennende workshop for ungdom er interessert i sang eller som ønsker å lære noe om det.

Tine Marie Riis har vært cosplayer siden 2009, og har da vært aktiv i cosplay-miljøet rundt omkring i Europa. Hun har alltid hatt en forkjærlighet for spill og anime, og med cosplay kan hun leve seg inn i heltene og heltinnene sine. Tine lever i dag ut drømmen ved å jobbe som cosplayer på heltid, og har over 400 000 følgere på sosiale media. Under workshopen vil deltakerne lære seg å lage en "Bracer" (Forarmsrustning/ armskinne) tilpasset sin egen arm. Tine viser først frem teknikkene og hvordan hun bruker verktøy. Deretter instrueres deltakerne i å lage mønster av sin egen arm, og hvordan å overføre dette mønsteret til materialene EVA foam og Worbla. 

Film med folk fra nærområdet og grafitti

Tyge Møller og Simen Skari filmet fjorårets mønstring, og de er tilbake i år. Med seg har de med filmutstyr og er klare for å filme mønstringen, samt lære ungdommen mer om film. Tyge Møller (32) er fra Flisa og er utdannet hos California Lutheran University med en bachelor i multimedia. Simen Skari (27) er utdannet kreatør ved Westerdals i Oslo, og har etter utdannelsen jobbet med diverse prosjekter innenfor film, foto, grafisk design og musikk. Begge har tidligere vært med på UKM som deltagere og er klare for å lære ungdommen om film.

Heia Grafitti består av David Ruben Emberland og Maiken Styrmoe Westgaard. De jobber for å gjøre Grafitti mer tilgjengelig og mindre skummelt ved å lære barn, ungdom og voksne om grafittikunst. Deres filosofi er at verden kan bli et litt bedre sted med litt farge og glede på veggene rundt oss, noe som kan gjøre dette til en fargerik og morsom workshop.

Små tradisjonelt

Sammen med alle disse vil deltagerne på konferansier få egen mentor til å hjelpe med manus og scenetilværelse. Frank Rognstad er en engasjerende Coach med en genuin interesse og omtanke for menneskene rundt seg. Han har solid erfaring som leder og salg fra internasjonale virksomheter.
Han simpelthen elsker å skape resultater sammen og gjennom andre og har en energi og et humør som smitter på selv de mest nervøse, skeptiske og negative.

Media vil også få en mentor hvor de får lære mer om tekst og foto. Å lære det enkle ved å dokumentere det som skjer rundt seg.

- Vi håper at workshopene gjør at flere melder seg på UKM, og at flere får øynene opp for hvor bredt UKM faktisk kan være. UKM er det vi gjør det til selv, og her er det rom for alle som liker å drive med noe, sier Elida.

Fristen for påmelding er 18.februar og det er masse plass til all ungdom som ønsker å være med.