Vålerdagene er en fin utstillingsplass for mange lokale lag og foreninger i Våler. En av dem som benytter den muligheten er Gravberget snøscooterklubb. De er på plass med stand i Våler denne helga.

- Nå er vi på Vålerdagene for å kapre nye medlemmer. Foreløpig er vi bare 30 medlemmer, og vi må bli flere for at dette skal bære seg, sier Svein Tore Moen i Gravberget Snøscooterklubb.

Snøscooterleden i Gravberget er ganske ny, sammenlignet med Åsnes som har hatt led i mange år. I fjor fikk klubben bare åpnet den ene leden i 14 dager før den måtte stenges igjen.

- Vi kom sent i gang i fjor. Nå satser vi på å få åpnet begge ledene våre litt tidligere. Totalt har vi nå 4,5 mil med led som kan kjøres, og det gjør det litt mer attraktivt å være medlem også, sier Moen.

Mange timers jobb

I forkant av åpningen av snøscooterleden er det mye jobb, og også når leden er åpen kreves det mye vedlikehold. Ledene må tråkkes 1 til 2 ganger i uka, og det er snakk om en 3 til 4 timers jobb.

- Vi trenger helt klart flere medlemmer. Men nå som vi har mer led å kjøre på, og forhåpentligvis får åpnet mye før håper vi det skal skape mye interesse. I Osen planlegges det en led som skal krysse mot vår. Da åpner det seg mange mil på norsk side uten at folk må innom Sverige, sier Moen.

- Det er vel litt tidlig å sjekke værvarslet for snø?

- Ja, 14 dagers varsel hos YR er vel kanskje litt snaut. Men vi håper på snø tidlig i desember slik at vi kan tråkke og åpne ledene, smiler Moen.