• SISTE INNSPURT: Joachim Larsen Einarsrud (fra venstre), Villemo Munkviken, Christine Mowinckel og Elida Inman har hatt siste møte og gleder seg mye til lørdagen.

Ungdommens Kulturmønstring (UKM) har vært litt borte fra søkelyset i Åsnes, men Elida Inman og Christine Mowinckel har tatt over stafettpinnen for å få ungdommene til å vise frem talentene sine. Sammen med lokalkontaktene har de fått med seg Joachim Larsen Einarsrud (14) som konferansier og Villemo Munkviken (16) som arrangør.

- UKM er et supert arrangement for oss ungdommer. Det er utrolig bra siden det er et sted hvor vi ungdommer kan vise oss frem, vise hva vi kan, og rett og slett et sted hvor vi kan få være oss selv, sier Munkviken.

I år har alle Solør-kommunene hver sin mønstring, noe som gir ungdommene i hver av kommunene muligheten til å vise noe de liker å drive med og å kunne ha det litt gøy. Det som er gjenværende å gjøre før den store kvelden er å sette opp og gjøre klart i rådhuskinoen og foajeen hvor utstillingen skal vises frem.

- Jeg tror lørdagen kommer til å bli helt gull jeg, sier Einarsrud.

Startet i november

Siden november har lokalkontaktene jobbet hardt for å få UKM til å fungere bedre i kommunen. De har reist rundt på ungdomsskolen og ungdomshuset for å prate om hva UKM går ut på. I prosessen har også ungdomsrådet vært involvert, hvor Joachim og Villemo sitter som leder og nest leder.

- Dette er jo bare starten. Vi må etablere en kultur for at UKM er noe som er positivt og skaper interesser for kunst og kultur. En slik møteplass er utrolig viktig å etablere og bygge videre på, sier Mowinckel.

Det hele gjengen er klare på er håpet om at neste år blir det dobbelt så mange med. Utstillingen med muligheten for å lese litteratur, se foto, malerier og tegninger åpner klokken 17.00, mens forestillingen med sang, piano, teater, gitar og mye mer starter klokken 18.00.

I løpet av forestillingen vil også Ungdommens kulturstipend bli gitt ut. Dette er et gratis arrangement og håpet at mange kommer står veldig høyt for alle involverte.