Da Kenneth Konttorp dro i gang Åslia Marknaden for 7 år siden var det for å skape mer liv i bygda. Det har han og medhjelperne definitivt gjort, og i fjor var det rundt 300 som tok turen for å besøke marknaden.

- Klart det kunne ha vært flere innom, men jeg synes det er bra i den lille bygda vår. I fjor hadde vi 19 utstillere, og det kommer enda flere innom i år, sier Konttorp.

Foreløpig er det påmeldt 20 utstillere til marknaden. De har alt fra pølser og blomster, til strikketøy og antikviteter.

- Utstillerne kommer fra hele Østlandet. Noen er lokale, og noen er ikke. Det er spennende ting de har med seg, så folk bør ta en tur å kikke, frister Konttorp.

To dager med underholdning

Marknaden åpner klokka 12.00 på lørdag, og så går det slag i slag til søndag ettermiddag. Lørdag underholder Kimaroj på dagen, og på kvelden blir det fest med Kjågen.

- Jeg har hørt at mange vil komme for å høre han. Det er lenge siden han har spilt i området nå, og da tror jeg det kan friste mange til å ta turen, sier Konttorp.

Søndag blir det auksjon, og Erik Retterås sørger for musikken på dagtid. Nå krysser Konttorp fingrene for at værgudene spiller på lag.

- Nå er jeg nok innom værmeldinga to til tre ganger om dagen. Men det skifter hele tiden så det går nesten ikke å se på. Det viktigste er at det blir oppholdsvær, sier Konttorp.

Konttorp har mer på lur. Neste høst planlegger han å starte en festival i Åslia. Flere av bandene er allerede på plass, men foreløpig vil han ikke røpe mer. Nå er det årets marknad som gjelder.