• LANG HISTORIE: Kjellmyra Idrettslag er 100 år, og mye har skjedd på disse årene.
  • MYE HISTORIE: Boka handler ikke bare om idrettslaget, men også om Kjellmyra forøvrig.

Bjørn Ola Bakken er den som samler trådene til jubileumsboka, mens Rolf Rønning er «redaktør».

- Det er jammen mye mer jobb enn jeg trodde! Vi ga ut jubileumsbok da vi fylte 50 år og et hefte da vi var 75 år, og noen av de samme bildene blir også med på den nye boka. I tillegg har vi nå med skøytegruppa, som ikke har vært med tidligere av ukjent årsak. Den ble lagt ned etter vinteren 1963, og var i drift fra rundt 1955-1956, forteller Bakken. 

Jobben blir ikke gjort av seg selv, og det er mange som er engasjerte i jubileumsboka. 

- 8 til 10 personer jobber med boka, og de har ansvar for hver sine grupper. De siste 50 årene deler vi boka opp i grupper, og fotballen f. eks, der blir det enormt med resultater. Det blir resultater og statistikk fra nesten samtlige A-kamper fra 1968 og fram til i dag, sier Bakken.

Det blir også mye fra både orientering- og skigruppa. 

- Det blir skrevet om verdensrekordforsøket på ski som vi hadde i 1980, NM i orientering hadde vi også i 1975. Det blir med historier fra mange viktige begivenheter i idrettslaget historie, og utrolig mange bilder! Det er nok mange som vil kjenne seg igjen, både på bilder og i historiene bak, forteller Bakken engasjert. 

Verdensrekordforsøket på ski, gikk ut på å gå på ski døgnet rundt i lysløypa ei hel uke! Om det ble verdensrekord eller ikke? Les boka som kommer ut før jul!

I tillegg til alt det sportslige som naturlig tilhører ei jubileumsbok, har idrettslaget også tatt med en «næringsdel».

- All næringsvirksomhet de siste 100 år, som har vært i området som i dag er en del av «2280 Gjesåsen», har fått en egen del i boka. Det er helt enormt mye! I 1960 var det kun to lønnsmottakere i dette området, resten var selvstendig næringsdrivende på en eller annen måte. Det var en lærer og en bussjåfør på Klokkarmoen! forteller Bakken. 

Dette blir ei historiebok om næringa i området de siste 100 år.

- Det er Ivar Kulseth sammen med noen andre, som har gjort denne jobben for oss. Dette blir egentlig ei verdifull bok for hele kommunen, selv om det som kommer i boka er «snevert», så gjenspeiler det resten av kommunen på den tida. Det er alt fra bureiserbruk, til storgarden på Sønsterud, så hele spekteret er dekket, sier Bakken. 

Både Bakken og leder i idrettslaget, Roy Erik Myrvang, mener jubileumsboka er den ideelle julegava. 

- Dette må være den perfekte julegave for mange? Boka kommer til salg før jul! Opplaget er på 1.000 

eksemplarer, men vi trykker gjerne opp flere vi hvis det er interesse for det. Boka trykkes lokalt på Flisa trykkeri. Boka som kom ut i 1968 til 50-års jubileet, har vi helt fram til i dag hatt etterspørsel etter, men det er dessverre tomt, sier Bakken og Myrvang. 

Jubileumsboka kan forhåndsbestilles hos Bjørn Ola Bakken eller Roy Erik Myrvang.