• BAKTE GORO: Da vi var innom Stallen var det baking av Goro som sto på programmet. Fra venstre Rannveig Østertun Homlong, Grethe Aaslund og Dagrun Stakeng.
  • I ALLE ÅR: Randi Lerudsmoen (87) har vært med på Kirkens Julemesse helt siden starten i 1979! Hun er fortsatt en viktig bidragsyter for å få gjennomført messa.

Fra torsdag 29. november til lørdag 1. desember arrangeres årets utgave av Kirkens Julemesse i Våler, den 40. i rekken! Bak står en driftig dugnadsgjeng på rundt 30 personer.

- Vi møtes annenhver uke gjennom hele året, unntatt i sommerferien, for å forberede Kirkens Julemesse. Nå er vi klare for å åpne dørene igjen, og nå for 40. gang, sier Eva Risberg.

Hun er leder i Kirkens Julemesse på tredje året, og er glad for at mange veteraner fortsatt er med. Birthe Vaaler (93) er eldste bidragsyter. Randi Lerudsmoen (87) har vært med i alle 40 årene!

- Det positive er at vi de siste årene har fått med oss en del nye. I år har vi fått med oss to nye, og flere har kommet til de siste årene. Det er flinke og driftige folk. Så det lover bra for Kirkens Julemesse også i årene som kommer, sier Risberg.

gir store gaver

Som navnet tilsier går overskuddet fra julemessa til kirkelige formål. Fra fjorårets messe er det gitt 30.000 kroner til teleslynge i Våler kirke, 11.000 kroner til belysning i inngangspartiet, 20.000 kroner til konfirmantene, 5.000 kroner til lørdagsklubben og 2.000 kroner til blomster i kirka.

- I fjor fikk vi inn 102.000 kroner på julemessa, og rundt halvparten går til våre faste kostnader. Det er innkjøp av materialer, husleie også videre, sier Risberg.

Hun roser næringslivets vilje til å gi gaver til julemessa. Noen finregning har de ikke gjort, men det er helt klart gaver verdt langt mer enn det selges lodd for. Dermed kan det være smart å kjøpe lodd når man besøker Kirkens Julemesse i Våler.

- Ekstra artig er det med Venabu Fjellhotell som etterlyser oss. Om vi ikke har rukket å ta kontakt lurer de på om vi trenger premie denne gangen, smiler Risberg.

340 i fjor

For som tidligere kan alle besøkende skrive seg på i trekningen av weekend-opphold på Venabu Fjellhotell. I fjor var det 340 besøkende som skrev seg opp, og Risberg håper at det blir minst like mange i jubileumsåret.

- Besøket har gått litt opp og ned. Særlig har det betydning om det er skole på fredagen, eller om det er avspasering eller fri av en grunn. Da reiser mange bort. Men vi åpner allerede torsdag, og ønsker alle hjertelig velkommen innom disse tre dagene vi holder åpent, sier Risberg.

Kirkens Julemesse har åpent fra klokka 11.00 til 17.00 torsdag 29. november. Fredag fra 11.00 til 19.00, og lørdag fra klokka 11.00 til 16.00. Hovedtrekningen skjer klokka 16.00 lørdag.