• FOLKSOMT: Det var veldig mange som tok turen til julemessen i helgen. På bordene sitter det skrivere til loddsalget.
  • RUTINERT GJENG: På rekke å rad finner vi en gjeng med medhjelpere som har mange år tilsammen på julemessen.

Helt siden 1978 har Kirkens julemesse blitt arrangert første adventshelga i Våler.

Og selv om kanskje salget gikk bedre før om åra, er det helt fullt da isolør.no besøkte arrangementet i helgen.

Mange er der for å kjøpe hjemmelagde julegaver, mens andre er der kun for å kjøpe en kaffe og slå av en prat med folk man kanskje ikke ser hver dag. De aller minste er mest urolige for de venter på at julegrana skal tennes og at nissen skal komme med en overraskelse.

Eva Risberg er for året ny leder for Kirkens julemesse, og hun har fått jobben med å stå i pepperkakebua som er det mest nostalgiske å finne i lokalet. Her selger de hjemmelagde pepperkakefiguerer som pyntes med litt ekstra fyll, noe de minste vet å sette pris på.

Eva Risberg tok over stafettpinnen etter Solveig Syversen som har ledet julemessa i 20 år.

- Solveig bidrar fortsatt, men har sagt fra seg ledervervet. Jobben hun har gjort har vært helt enestående, og dette går stort sett av seg selv. Alle har bestemte oppgaver, og jeg synes det var fint å kunne bidra litt i bygda når jeg ikke har noen barn hjemme og har fritid til overs, sa Risberg tidligere til isolør.no.

Med så god trafikk følger det også med gode inntekter som kommer Vålers befolkning til gode. Hvert år deler de ut 20.000 kroner til konfirmantene og 5.000 kroner til Lørdagsklubben.

Forutenom salg av husflidvarer og andre ting var det også loddtrekning med flotte premier.