• BYGGER: Kenneth er godt i gang med å bygge serverings- og sceneområdet til festivalen. Det gir en del nye muligheter.

Hjemme i Åslia har Kenneth Konttorp og kona Lena fått opp julegardinene, og forberedelsene til jul startet for alvor i november. Men de to har store planer for neste år som også tar mye tid i en travel førjulstid. De skal nemlig starte festival!

- Vi arrangerer jo Åsliamarknaden for 8. gang neste år, og det er en marknad som går sin gang med bra besøk. Nå har vi lyst til å prøve oss på en musikkfestival også, og musikken er allerede bestilt, sier Kenneth Konttorp.

6. og 7. september

Festivalen skal arrangeres i Åslia 6. og 7. september, mens marknaden arrangeres 15. og 16. juni. Til festivalen har Konttorp booket Patentbænd, Alan Johansen, Trond & Eric fra Trezz og Kjetil & Michael fra Christiania.

- Det er artig å prøve nye nytt. Festivalen har vi lagt til høsten da det ikke skjer så mye herover. Bandene er allerede på plass, og nå håper vi å få med oss noen frivillige som kan dra dette, sier Konttorp.

Ambisjonsnivået ligger på 150 til 200 besøkende disse dagene, og det er omtrent like mange som det bor i den lille grenda. På Åsliamarknaden bruker det å være 300 til 400 besøkende, og Konttorp håper at festivalen også kan trekke en del folk utabigdsifrå.

- Plassen vi bruker til stands under Åsliamarknaden blir brukt til campingplass, og her får vi plass til 12 til 15 vogner. I tillegg er det bra med teltplass både her og i skogen rundt, smiler Konttorp.

Trenger 150 besøkende

Tilbakemeldingene så langt er gode, og med 50 som allerede sier at de kommer tror Konttorp målet om 150 til 200 besøkende er mulig å få til. Selv har han satt i gang snekring av et bygg som skal huse servering og scene.

- Det er satt litt på vent nå som kulda kom, men skal bli ferdig til festivalen neste år. Her skal vi lage et inngangsparti, kiosk, sitteområde og scene. Bygget blir fint å bruke både til festival og marknad, sier han.

Fra naboene har Konttorp bare fått positive tilbakemeldinger. Han tror folk i Åslia liker at det blir litt liv og røre i bygda. Konttorp er selv styremedlem i den lokale velforeningen, og er glad for at folk bryr seg om bygda.

- Ikke alle møter opp når det skjer noe på grendehuset eller på marknaden, men mange gjør det. Det er jo veldig fint at bygda står sammen, og jo flere lokale som møter jo bedre er det, sier Konttorp.

Dersom Åsliafestivalen blir en suksess i 2019 lover Konttorp at det blir flere utgaver av den. Men først skal det være marknad, og ikke minst jul!