Våler kommune har fått midler fra Helsedirektoratet for å skape mer aktivitet for seniorene som bor i kommunen. En spørreundersøkelse er sendt ut til 930 seniorer for å kartlegge hva seniorene ønsker seg, og Marion Engeli er engasjert som prosjektkoordinator.

- I brevene har vi satt opp 16 ulike aktiviteter for folk kan krysse av hva dem har lyst til å være med på. Vi har også spurt om folk trenger transport, om de har rullestol og om de ønsker å ha med seg en besøksvenn på aktivitetene, sier Engeli.

Ensomhet stor trussel

Bakgrunnen for prosjektet er en stor folkehelseundersøkelse i Norge som ble lagt frem i juni i fjor. Den viser at den største trusselen for folkehelsa i Norge blant seniorer er ensomhet.

- Jeg ble ansatt for å gjøre noe med dette i Våler. Jeg har brukt tre måneder på å kartlegge hva som fines av tilbud, og det er ikke rent lite i Våler. Her er det mange aktive lang og foreninger, sier Engeli.

Ettersom det alt finnes mange gode tilbud for seniorene i Våler handler dette om å supplere det som allerede finnes av tilbud.

- For eksempel starter vi opp med seniorkor på Vålertunet på mandager. Andre ting vi tenker på er natursti, kulturhistorie, fotokurs og kokkekurs med kjendiskokker for å nevne noe, sier Engeli.

Svarfrist 17. januar

Fristen for å svare på brevet som er sendt ut til seniorene er 17. januar, og Engeli håper flest mulig tar seg tid til å svare.

- Noen svar har kommet allerede, men jeg er veldig spent på hvor mange som varer. Alle som svarer er med i trekningen av et gavekort i Våler på 1.000 kroner. Vi håper særlig at en del seniorer som ikke er pensjonister ennå tar seg tid til å svare, sier Engeli.

Hun mener at dagens seniorer utgjør nesten to generasjoner.

- Seniorene blir stadig eldre, og da er det også mulig at det bør legges opp til litt ulike aktiviteter sier Engeli.

Om noen mot formodning ikke skulle ha fått undersøkelsen i Våler kan de ta kontakt direkte med prosjektkoordinatoren på telefon 459 75 175.