Som iSolør.no fortalte i forrige uke, ønsker Karin og Eva å selge butikken. Derfor kan dette bli siste moteoppvisningen de har, så da er det bare å møte opp!

Onsdag 18. oktober er det altså moteoppvisning på Sjøli grendehus i Gjesåsen.

- Selve arrangøren er Sjøli vel, og alle inntektene går også til Sjøli vel. Vi kommer med klær og mannekenger, de har vært med i flere år og stiller fortsatt opp. Det er ikke profesjonelle mannekenger, dette er «mannen og dama i gata», men de begynner å bli litt proffe ettersom de har vært med så mange ganger, forteller Eva Strætkvern.

- hatt moteoppvisninger i 12-13 år

Antall ganger Karin og Eva har hatt moteoppvisning på Sjølie grendehus, er de litt usikre på.

- Tja, det er vel en 12-13 år siden vi startet tror vi. Vi har to ganger i året, både våren og høsten. Vi har også hatt moteoppvisninger andre plasser, og for «å skryte litt» har vi hatt moteoppvisning på hotell Høsbjør i Brumunddal. Vi hadde en hel weekend og det var litt spesielt! Ellers er det hovedsaklig i Våler i tillegg til Sjøli vi har hatt moteoppvisninger, sier Strætkvern. 

Inntektene fra moteoppvisningene har gått til mange gode tiltak opp igjennom årene,

- Ja, inntektene har blant annet gått til «hvite busser», bygdekvinnelaget, skolemusikken, forskjellige barnehager og vi har stilt opp med klær og mannekenger, sier Strætkvern.

Det er kanskje ikke alle som har vært på moteoppvisning tidligere, og lurer på hvordan det gjennomføres og hva som skjer. 

- Ja, ofte har vi de i 2 bolker. Først er det moteoppvisning og så er det kaffe og kaker, eller kaffe og mat. Deretter er det ny runde med moteoppvisning, så utlodning og trekning. Noen ganger er det også et innslag med underholdning, men det er viktig at vi ikke holder på altfor lenge. 2 timer er det greit, og med kaffe og kaker og loddsalg i tillegg, sier Strætkvern. 

flest damer i voksen alder

Det er mange som møter opp på moteoppvisningene, og ofte er det én aldersgruppe som er i flertall.

- Ja, vi må nesten si at det er damer i litt voksen alder som det er flest av. De yngre de har ikke tid, de har ofte unger skal «hit og dit» i alle retninger, så da blir ikke dette prioritert. Det kommer folk fra både Kongsvinger, Grue og Elverum, i tillegg de lokale. De fra Risberget skal i alle fall ha ros for at de ikke er redde for å kjøre bil, de kommer alltid! smiler Strætkvern. 

Denne moteoppvisningen kan for bli den siste Karin og Eva skal ha.

Selv om du ikke liker å prate om det, hva tenker du om at dette kan være siste gang?

- Ja, det er litt stusslig å tenke på, men vi får tenke på at vi er heldige som har fått vært med i så mange år - og vi håper at det er noen som overtar etter oss, sier en tankefull halvdel av Karin og Eva, Eva Strætkvern.