• EN SAMLEPLASS PÅ SKOLA: Kantina er en samleplass på skola, det er hit du går om du skal være med andre fra andre klasser, sier Lien.
  • INGEN ENDRINGER MED DET FØRST: Rektor ved Åsnes Ungdomskole sier at det ikke vil bli noen endringer med det første.

Det er ikke mange ungdomskoler som har det kantinetilbudet som Åsnes ungdomsskole har. Her har de et stort sitteområde med salg av varer hver eneste dag. 

- Jeg opplever at vi fremdeles har et godt kantinetilbud ved Åsnes ungdomsskole. Tilbudet er på lik linje som tilbudene vi har hatt tidligere år, sier rektor ved Åsnes ungdomsskole, Remi Eriksmoen.

Skolen hadde en litt trøblete start på skoleåret da den tidligere kantineansvarlig sluttet i sommer. Nå skal alt være som vanlig, og driften av kantina går bra.

- Nå har vi et tilbud om mat to til tre dager i uka, og tilbudet er mye det samme som tidligere. Elevene kan få kjøpt pizzasnurrer, salat, baugetter, tomatsuppe, tacokringle, rundstykker og gryte, sier Eriksmoen.

I tillegg til varmmat to til tre ganger i uka tilbyr kantina alltid meieriprodukter fra Tine. Du kan få kjøpt alt fra juice til yoghurt.

- I tillegg til meieriprodukter så har vi fått inn slik at vi selger havregrøt, nøtter, ferdigsmurte knekkebrød og barer hver eneste dag, sier Eriksmoen.

Eriksmoen forteller at kantinedriften kommer til å fortsette som den gjør nå dette året og neste skoleår.

Elevene setter pris på tilbudet

Elevene på sin side er stort sett fornøyde med tilbudet i kantina, men kunne kanskje ønsket seg flere sunne matvarianter gjennom uka.

- Jeg syntes kantinetilbudet i dag er bra, og tilbudet er ganske likt som det vi hadde tidligere. Vi merker selvfølgelig en forskjell, men dette påvirker ikke stemningen i kantina, sier David Libekk, som er én av elevene på skolen.

Det er alltid mat i kantina om du har glemt mat, og elevene forteller at dette setter de pris på, men ønsker mer mettende mat de dagene det bare er meieriprodukter i kantina.

- Det er bare to eller tre dager hvor det er varmmat i kantina, og vi ser at det godt kunne hvert noen brødskiver med pålegg resten av uka, sier Marius Myrvang.

- Hva er det som er bra med kantina dere har i dag?      

- Det er ikke mye å pirke på. Det er et samlested på skola. Vi får muligheten til å sitte sammen og spise, og det spiller ikke noen rolle hvilken klasse du går i. Alle er inkludert, sier Libekk. 

Alt i alt fornøyde

Skolen ser at kantina er en viktig samlingsplass for elevene, og her får elevene kost seg og nyter lunsjen sin sammen med venner.

- Vi har svært flotte elever ved skolen så de fortjener virkelig dette tilbudet. Jeg tror med god og sunn mat i magen vil man være bedre rustet til å prestere på skola, sier Eriksmoen.

Libekk, som var én av elevene vi snakket med, bruker ikke kantina like mye som før. Men han mener det ikke har noe med tilbudet å gjøre.

- Jeg liker bedre å sitte i klasserommet, sier Libekk.