• GOD START: Ben-Philip Gundersen Motorsport har en strålende start på sesongen. Til helga er det løp på Gardermoen.

Sesongen er i gang for de lokale rallycrossførerne, og i helga startet den med NM-runder i bakkeløp i Vikersund. Både Espen Isaksætre og Ben-Philip Gundersen kjørte inn til seire i sine klasser.

- Vi kjørte trening på fredag, og allerede da viste det seg at ting stemte. Vi kjørte inn til bestetid på trening, tross regn og dårlig forhold i traseen, sier Ben-Philip Gundersen.

Lørdag var det mye bedre vær og forhold i anlegget. Gundersen startet dagen med bestetid, og svarte med bestetid også i andre omgang. I tredje omgang snurret Gundersen før mål, men ettersom det er bestetid i løpet av dagen som teller så ble tiden fra andreomgangen stående.

- Det var heldigvis ingen som klarte å matche den, og dermed vant vi første runde i bakkeløp-NM, sier Gundersen.

Vant andre runde også

Søndag var det klart for andre runde i NM bakkeløp i samme trasé. Værforholdene var de samme som dagen før.

- Vi gjorde ingen store endringer på bilen. Vi fortsatte der vi slapp med ny bestetid i første omgang på søndag. I andre omgangen ble det enda en bestetid. Det ble ingen snurring i siste omgang på søndag, men på grunn av vanning før omgangen for å hindre dårlig sikt ble ikke tiden like god som i andre omgangen. Men vi kjørte likevel bestetid i siste omgangen, selv om det var tiden i fra andre omgang som ble tellende, og gjorde at vi dro i land nok en seier, smiler Gundersen.

Gundersen leder nå NM i bakkeløp klasse 2 med 16 poeng. Espen Isaksætre gjorde også reint bord i sin klasse i helga med suveren kjøring.

De to neste NM-rundene går i Larvik 12. og 13. august. Men før den tid har begge de to lokale førerne mange løp på kalenderen. Førstkommende helg er det NM-løp i rallycross på Gardermoen Motorpark.