Allerede før klokka 12.00 fredag var det masse folk i gatene på Kirkenær som ville være med på å feire Sankthans. Fredag ettermiddag kunne arrangementskomiteen se at de får igjen for arbeidet som er lagt ned.

- Det ser veldig bra ut. Vi er veldig fornøyde, og mange butikker melder om god omsetning, sier Marit Holtmoen i arrangementskomiteen til iSolør.no.

Grue-ordfører Wenche Huser Sund fortalte at hun var stolt over bygda si, og var glad for at så mange stilte opp da hun åpnet Sankthans-feiringen på Kirkenær fredag klokka 17.00.

Gruekoret var med

Etter at ordføreren hadde sagt noen velvalgte ord var det Gruekoret sin tur. På tradisjonelt vis var de en viktig del av åpningen av Sankthans.

- På tradisjonelt vis serverte vi også gratis kaffe og kake i forbindelse med åpningen. Det så ut til å falle i smak, for vi gikk tomme for kake i år, sier Holtmoen.

Serveringen er én av mange tradisjoner som har bygget seg opp over mange år, og om været holder seg gjennom lørdagen også ligger det an til å bli tidenes Sankthans på Kirkenær.

Selv om Sankthans er en stor helg for alle i Grue, trekker arrangementet også mange fra nabokommunene.

- Det er jo veldig morsomt. Her er det masse folk fra Våler, Åsnes og Kongsvinger. Det er stor stas at de besøker oss og vårt arrangement. Også kommer vi og besøker deres arrangementer også, sier Huser Sund.