Ingen av lagene har kommet veldig godt i gang med sesongen poengmessig, men det er fortsatt tidlig og det er både nye trenere og mange nye, unge spillere på begge lag.

Grue har spilt 5 kamper, av disse har de vunnet 2 og tapt 3. Flisa har bare spilt 3 kamper så langt, vunnet 1 og tapt 2. Ingen av lagene lagene vil tape for naboen.

- Vi blir bedre og bedre, men vi kom litt sent i gang og jeg kom sent inn som trener i klubben. Den første kampen mot Lillehammer kom litt for kjapt for oss rett og slett, men så hadde vi et opphold på 4 uker uten kampen, hvor vi fikk trent godt. Og da ble det seier borte mot Otta, og vi var et helt annet lag, forteller Flisa-trener Kent Gundersen.

- alltid trua mot grue

Nåværende Flisa-trener Kent Gundersen er tidligere Grue-trener, mens nåværende Grue-trener Stein Johannesen er tidligere Flisa-trener!

- Vi har alltid trua mot Grue, lokaloppgjør er det artigste som finnes, det er det vi ser fram til. Vi skal i alle fall gi Grue skikkelig match. Nå kjenner jo jeg Grue-laget veldig godt, og vet hva de spillerne står for, så jeg tror nok jeg har noe å komme med hvis det skulle skjære seg. Alle kamper er like viktig, men er lokaloppgjør teller ekstra for jentene. Alle jentene kjenner hverandre, de går på skolen sammen og da blir det en ekstra tenning når det er lokaloppgjør. Jeg har i alle fall trua, smiler Flisa-trener Kent Gundersen.

- For oss trenere betyr ikke et lokaloppgjør like mye som for spillerne, og vi prøver å få spillerne til å se på dette som en mest mulig vanlig kamp. Det er viktig å ha skuldrene på riktig plass, og det jobber vi med. Det er nok mest spesielt for de som sitter på tribunene, for oss som driver med dette, er det en vanlig håndballkamp. For oss er det viktigste at vi spiller god håndball, sier Grue-trener Stein Johannesen.

- tror det blir både tett og spennende

For de som liker god håndball, er lokaloppgjørene mellom Flisa og Grue ofte severdige:

- Jeg tror det blir spennende, og jeg tror det blir tett. Jeg tror det blir morsomt å sitte på tribunen og se på kampen, det blir en kamp med nerve, og så får vi håpe at det ikke blir for mye nerver. Jeg tror det blir en fin håndballkamp, avslutter Stein Johannesen.

Lokaloppgjøret spilles altså i Åsneshallen tirsdag klokka 19.00, møt opp og se hvem som vinner "kampen om Solør".