Lørdag 17. mars er det klart for årets høydepunkt for mange, da er det nemlig tid for den årlige Finn-Trim Cup i Åsneshallen på Flisa. Kåre Robert Hofgård er både arrangør og spiller selv på Finn-Trim. 

- Jeg var litt usikker på om det skulle bli noen cup i år, ettersom det var litt laber interesse tidligere. Nå har det meldt seg 5 lag: Gule, Glimt, Bjølseth og en kompisgjeng som kaller seg «Nederlaget» - i tillegg til arrangørklubben Finn-Trim. Kampoppsettet blir da seriespill, der alle spiller mot alle. Vi hadde også 5 lag i fjorårets cup og det gikk fint med seriespill, forteller Hofgård. 

- måtte flytte tidspunktet for cupen

Finn-Trim Cup måtte flyttes, grunnet dobbeltbooking i Åsneshallen. 

- Opprinnelig skulle cupen gått 14 dager tidligere og da hadde vi fått med 2 lag til og kanskje enda ett lag - og det hadde vært perfekt. Da kunne vi spilt 2 grupper med semifinale og finale, men det blir i alle fall cup med 5 lag. Det ble dessverre noe trøbbel med booking i Åsneshallen, så da måtte vi flytte cupen 14 dager seinere og da mistet vi to lag som ikke kunne være med på ny dato. Det er jo beklagelig, sier Hofgård. 

Finn-Trim Cup er et arrangement som Hofgård i stor grad står for selv, med litt hjelp av andre.

- Det løste seg med dommere også, vi hadde Kenneth Korntorp klar ganske tidlig - men han ville gjerne ha med seg en dommer til. Geir Toverud meldte seg frivillig og det setter vi stor pris på! Jeg har litt hjelp av andre til selve cupen også, men det er nok jeg som trekker i de fleste trådene. Ettersom jeg har vært med 28 ganger, så vet jeg hva som skal til og det går nesten automatisk etter hvert, fortsetter Hofgård. 

- håper vi kan fortsette til 30-års jubileumet

Det nærmer seg et 30. års jubileum for Finn-Trim Cup, men det blir stadig færre lag som spiller bedrift. 

- Jeg håper jo at vi får fortsette med cupen, og satser på at det blir et jubileum om et par år. Vi må i hvert fall prøve å dra det i gang 2 år til, men vi må ta 1 år av gangen. Det er ikke så mange lag lenger, men vi er jo optimister - det er ingen vits å være pessimist, smiler Hofgård. 

Sportslig sett har Gule fra Kirkenær ofte vært det beste laget, men med Hofgård selv i mål for Finn-Trim bør vel de være favoritter?

- Nei, jeg vil nok ikke kalle oss for favoritter! I fjor vant Gule og de har vært det beste laget de siste årene. Vi i Finn-Trim ga de kamp i fjor og de vant «bare» på målforskjellen. Åpningskampen 17. mars går klokka 10.00 og den er faktisk mellom Gule og Finn-Trim, så der har vi noe å revansjere, smiler Finn-Trim general Hofgård.