• ÅPENT FOR FLERE: Gjermund Mathiesen i Bowlinghallen Solør ønsker flere juniorspillere velkommen.

Bowlinginteressen i Solør er stor, og også blant de yngre utøverne. Solør Bowlingklubb har satset bevisst mot ungdom i en årrekke, og dette gir resultater.

I dag er nemlig 4 av 12 deltakere på juniorlandslaget fra Solør Bowlingklubb, og 4 av 11 på U21-landslaget det samme.

- Totalt er det fem utøvere fra Solør som er med på disse to lagene, og det er sterkt. Vi har i flere år jobbet målbevisst mot juniorer, og det gir resultater, sier Ole Arne Frysjøenden, som er leder i Solør Bowlingklubb.

Totalt har klubben nå rett i overkant av 60 medlemmer, og omlag halvparten av disse er nettopp juniorer. De trener i anlegget til Bowlinghallen Solør på Sundmoen.

- Vi arrangerer juniortreninger to ganger i uka. Tirsdager og fredager møtes de, og det er mange nye fjes som dukker opp som ønsker å prøve sporten. Noen liker bowling og blir med videre, mens andre finner andre interessert, sier Frysjøenden.

Styrker klubben totalt

Juniorsatsingen gjør også at Solør Bowlingklubb hevder seg bedre i eliteserien.

- Flere av gutta som er med på juniorlagene spiller for eliteserielagene, og det er klart juniorsatsingen gir bra rekruttering og er viktig for oss, forteller Frysjøenden.

Grunnen til at klubben har så mange juniorer med tror lederen er at de føler mestring, og ikke minst det sosiale miljøet.

- Juniorspillerne har det veldig sosialt, og i takt med at de blir bedre og bedre er det klart morsomt for dem å fortsette. Etter å ha bowlet et par år er det mange som begynner å bli skikkelig gode, sier Frysjøenden.

Fra 10 år og oppover

De yngste juniorbowlerne er nede i 10-årsalderen, og Frysjøenden oppfordrer alle som vil prøve å komme innom.

- Det er treninger for juniorspillerne tirsdager og fredager, og alle får lov å prøve seg før de eventuelt melder seg inn i klubben, forteller han.

Av lokale spillere på Team Norge U21 (U21-landslaget) finner vi Jens Mathiesen, Alexander Beck, Jonas Dammen og Nora Kjellås.

Lokale spillere på Team Norge Junior (juniorlandslaget) er Alexander Beck, Jonas Dammen, Jørgen Mathiesen og Nora Kjellås.