Kjellmyra, Hof og Flisa har blitt enige om et samarbeidslag for junior neste sesong, noe alle klubbene ser fram til:

- Det er flere ting som gjør at vi nå velger et samarbeid, først og fremst så har vi flere årganger med spillere fra 1998 til 2000, som er bra kvalitetsmessig og det er også et antall som gjør at det er nok spillere til et junior-lag. Videre ønsker vi også å beholde spillerne våre i tre år til, slik det har vært de siste årene uten junior-lag, så har spillerne enten blitt med i en A-stall da de er 16 år, eller de har gitt seg med fotball. Det er viktig at vi kan rekruttere egne spillere til våre A-lag, det er vi alle helt avhengig av framover, slik vi ligger til geografisk, sier Kristen Ommang-Engen fra Flisa. 

trener på plass

Alle 3 lag har brukt mange unge spillere på sine respektive A-lag denne sesongen:

- Vi på Kjellmyra har brukt mange guttespillere allerede, men vi ser at det blir et for stort sprang mellom guttelag og seniorlag. Vi mener at et junior-lag blir et mer riktig nivå, for de guttespillerne vi har startet utviklingen med, forteller Marius Bekkemoen fra Kjellmyra. 

Trener for samarbeidslaget er allerede på plass:

- Vi har fått på plass Henrik Brækkan Valby fra Kirkenær, han trente i år Eidskog i 4.divisjon. Han studerer trenerrollen på Høyskolen i Elverum, og er en ambisiøs trener som vil noe. Vi har foreløpig ikke tatt noe standpunkt til hvilket sportslig nivå laget skal ligge på, det må også treneren være med på og bestemme. Vi vet at vi har bra spillere, G16 har spilt i Elitedivisjonen i år. Vi legger nok opp til et visst antall treninger i uka, så får nivået vurderes etter at vi ser hvilke spillere som blir med. En fin taktikk er å prøve å kvalifisere seg til Elitedivisjonen, og klarer man det, er laget godt nok, hvis ikke blir det spill i 1.divisjon, sier Ommang-Engen. 

kan trene både ute og inne

Selv om vi fortsatt snakker oktober og fotballsesongen så vidt er ferdig for de lokale lagene, er det ikke lenge før de starter på ny sesong:

- Kjellmyra har allerede booket treningstider i Åsneshallen, og flere av de som blir med på junior-laget, er allerede en del av A-laget og vil få treningstid der. I tillegg er det et ønske om at junior-laget skal ha egne treninger på lørdager i Åsneshallen, men dette er avhengig av kapasiteten i Åsneshallen. I tillegg har vi også treningsmuligheter ute på SolørRadioen Arena, så lenge det ikke kommer snø. Så her er det muligheter både ute og inne, i alle fall fram til jul, forteller Bekkemoen.

Det har allerede kommet flere henvendelser fra spillere fra andre klubber, som ønsker å bli en del av det nye juniorsamarbeidet. 

- Det er bare å ta kontakt med en av klubbene hvis du ønsker å være med, oppfordrer Bekkemoen og Ommang-Engen.