Solør Bowlingklubb satser bevist på juniorer. Det gjør at mange yngre interesserer seg for bowling, og ikke minst at de gjør det bra resultatmessig. Juniorsatsingen rekrutterer også spillere som på sikt blir gode seniorer i klubben.

Lørdag 4. mars fra klokka 10.30 er det juniortreff på Flisa, og tilsvarende arrangement har blitt holdt her to ganger tidligere.

- Vi prøver å samle juniorene i distriktet. Det er både en sosial bit og læring på agendaen. Dette gjør vi for å få et bra miljø hos juniorene, og at de skal få utvikle seg som spillere, sier Marianne Kjellgren i Solør Bowlingklubb.

Egne trenere

Med som trenere på lørdagens opplegg er klubbens egne Gjermund Mathiesen og Knut Atle Skoglund. De skal stå for både undervisning og trening.

- Vi ser at satsingen vår på juniorer slår an. Det er positivt også for klubbene rundt oss at vi har så gode juniorspillere, og det er med på å dra inn flere spillere, sier Kjellgren.

Det finnes klart mange bowlingtalenter der ute, men Kjellgren mener det ikke nødvendigvis handler om talent for og lykkes med bowling.

- Flinke folk som er villig til å trene kommer langt. Det er nok mange som har kastet rimelig dårlig i starten som har trent seg opp til gode spillere, sier hun.

I fjor var det mange spillere med på juniortreffet, og klubben er nå spent på oppmøtet lørdag. Det er ventet spillere fra blant annet Oslo, Hønefoss og Larvik til Flisa lørdag.