• VETERANER: Tove Rigmor Berg Enger (til venstre) og Solfrid Storholt har vært med helt siden starten. Her med programmet fra 20-årsjubileet i 2007.

Det er nesten vanskelig å forstå hvordan det lot seg gjøre å selge ut sju revyforestillinger i gamle Rådhuskinoen på Flisa. Den gang var det plass til 420 personer, og det betyr at i underkant av 3.000 fikk med seg «Så flisa fyker» i 1986!

Forestillingen var et prøveprosjekt for å se om et eget teaterlag var noe for Åsnes. Det var det definitivt, og året etter ble Åsnes Teaterlag stiftet. 30-årsjubileet skal markeres med stor revy i november, og planleggingen er nå så smått i gang.

- Nye og gamle medlemmer er innkalt til møte. Veldig mange kom, og det er vi veldig glade for. Her er det mange kjente fjes fra starten vi drev, og også en del nye. Nå skal vi sette i stand en skikkelig jubileumsrevy, sier Solfrid Storholt, som har vært med helt siden starten.

Det første planleggingsmøtet ble avholdt onsdag 8. mars, og her var det 24 som møtte opp. Noen kom fordi de var nysgjerrige, mens noen allerede har bestemt seg for å være med.

- Det er nok flere her som ikke blir å se på scenen. Men alle brikkene hører med. Vi trenger sminkører, scenearbeidere, kaffekokere og mye mer. Alle som er her på møtet blir nok med på en eller annen måte, sier Linda Hoel.

Tilbake som ledere

Ivar Berg og Tove Rigmor Berg Enger er tilbake som leder i Åsnes Teaterlag i jubileumsåret.

- Artig er det å tenke tilbake på tiden som har vært. Den største suksessen vår var nok «Så flisa fyker» før vi i det hele tatt ble stiftet. Men vi har hatt mange andre store forestillinger også, sier Berg Enger, og nevner «Simen Mustrøen» fra 1987 og «Hellas engler» fra 2015.

Hva som blir temaet for høstens revy er det foreløpig ingen som vet. Planleggingen er så vidt i gang, men premieredatoen er spikret. Det er bare å reservere 17. november 2017 i kalenderen alt nå.

- Noen måneder er det dit, men det er mye som skal ordnes. Vi har hatt mange faste revygjengere gjennom alle disse årene, og ekstra artig er det med folk som kommer igjen flere ganger på samme revy, sier Storholt.

Selv håper hun å få se noen av figurene som var populære før tiden igjen på jubileumsrevyen. Kanskje dukker det opp noen gamle skikkelser i ny drakt i Rådhuskinoen kulturhus i november.